.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Αναμνήσεις και χαμόγελα στη συνάντηση αποφοίτων Γενικού Λυκείου Αριδαίας του 1982, 35 χρόνια μετά!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μεσκίνης

Μέσα σε μια εντυπωσιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούσαν η χαρά κι η συγκίνηση, συναντήθηκαν  οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου Αριδαίας του 1982.

Οι δρόμοι τους είχαν «χωρίσει» 35 χρόνια πριν, αλλά ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Βρέθηκαν και πάλι, αγκαλιάστηκαν, συζήτησαν, γέλασαν, δάκρυσαν, θυμήθηκαν τα χρόνια τα μαθητικά και έγιναν και πάλι παιδιά.
«Ήταν ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο και στις υπέροχες αναμνήσεις» όπως ανέφερε ένας από τους συμμαθητές.
Ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή συνεστίαση, γιατί στο κάλεσμα, η ανταπόκριση από τους συμμαθητές εντός αλλά προπαντός εκτός Αλμωπίας ήταν πολύ συγκινητική.

Το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν οι πόρτες του Λυκείου Αριδαίας (1ο Γυμνάσιο) και από τις 18.00 η ώρα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι «συμμαθητές». Εναγκαλισμοί, φιλιά, θερμές χειραψίες αλλά και αμηχανία όταν δεν θυμόμασταν καλά κάποιον συμμαθητή από άλλο τμήμα. Βόλτες στην αυλή του Σχολείου, πηγαδάκια παντού,συγκίνηση και ευφορία.
Μεγάλη έκπληξη και χαρά επικράτησε με την εμφάνιση των αγαπημένων καθηγητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Αετοπούλου Σοφία, Πέτκου Ευανθία,Κανονίδης Βασίλειος. Σαμαντάς Χρήστος, Λίτσα Μήνου.
Στην συνέχεια και μετά από μια σύντομη ομιλία από τον συμμαθητή μας Ζέρζη Πέτρο, οι «συμμαθητές» μπήκαν στις αίθουσες. Ακόμα και 35 χρόνια μετά δεν έλειψαν οι ψίθυροι, τα πειράγματα και τα χαμόγελα.
Μετά από μια όμορφη φωτογράφιση, όλοι μαζί, «μαθητές» και καθηγητές μεταβαίνουμε σε κέντρο στο Λουτράκι για να συνεχίσουμε τη συνάντηση με μεζέδες και κρασάκι. Στα τραπέζια υπάρχει έντονη κινητικότητα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όσους περισσότερους συμμαθητές γίνεται, να επικοινωνήσουμε και με τους καθηγητές μας. Οι θέσεις αλλάζουν συνεχώς και οι αναμνήσεις αναδύονται όλο και περισσότερο.
Προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και αναμνηστικά στους καθηγητές, οι οποίοι - βουρκωμένοι από τη συγκίνηση - απηύθυναν χαιρετισμό και έκαναν ένα ακόμα μάθημα στους παλιούς μαθητές τους, τονίζοντας τους ψυχικούς δεσμούς δασκάλου–μαθητή.
Η κ. Αετοπούλου μας συγκινεί με τα λόγια της, το ίδιο και η κ.Λίτσα.
Ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν. 
Το χαμόγελο έσμιγε με το δάκρυ... 
σαν να γύρισε ο χρόνος…
μια αίσθηση νεότητας…
οι αναμνήσεις... 
οι αναπολήσεις... 
τα πειράγματα... 
τα γέλια... 
οι συγκινήσεις. 
Συνεχώς ξετυλίγονταν το λεύκωμα των αναμνήσεων, οι στιγμές και τα περιστατικά ανασύρονταν διαρκώς, ξαναστήνοντας το παζλ των μαθητικών χρόνων με φόντο μια απέραντη τρυφερότητα και μια απερίγραπτη οικειότητα. Τα μαθητικά χρόνια, η αφέλεια, η αθωότητα, που μπορεί να έφυγαν, αλλά μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη, σφραγισμένες με τη χαρά και τη φρεσκάδα εκείνης της εποχής.
Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδι και χορό και κορυφώθηκε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες αρχίζουν να αποχωρούν σιγά σιγά. Οι ώρες τελικά φάνηκαν λίγες για να χωρέσουν τόσες αναμνήσεις, και τόσο καλή διάθεση. Και λίγο πριν ξημερώσει και με μια πληρότητα συναισθημάτων διάχυτη στα πρόσωπα όλων, ολοκληρώθηκε η βραδιά με την υπόσχεση - δέσμευση από όλους «ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ».
Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Η εβδομάδα που ακολουθεί θα τα ξεκαθαρίσει!

''Η κάθε συνάντηση, περιείχε το μήνυμα πως άνθρωποι διαφορετικοί που χάραξαν το δικό τους δρόμο στη ζωή, συνδέονται μ' ένα αόρατο νήμα της φιλίας έως την επόμενη φορά'' .
http://promahi-nea.blogspot.gr/2018/01/1982-35.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top