.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Μία από τις χειρότερες Παρασκευές του χρόνου είναι για τους Ελληνες η σημερινή.
Τελευταία εργάσιμη του μήνα, περισσότεροι από επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ στην εφορία.
Το βάρος λόγω της υπερφορολόγησης είναι ασήκωτο και πολλοί σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία, για να ζητήσουν να βάλουν σε ρύθμιση και τις νέες οφειλές τους στην εφορία, και μάλιστα πριν καν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες!
 
Σήμερα λήγει η διορία για πληρωμές:
- της 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ: με βάση τα εκκαθαριστικά σήμερα πρέπει να εισπραχθούν 630 εκατ. ευρώ σαν 1η από τις 5 μηνιαίες δόσεις. Στο υπουργείο Οικονομικών όμως λένε πως περιμένουν να εισπράξουν τουλάχιστον 1,027 δισ. ευρώ, προεξοφλώντας ότι πολλοί θα εξοφλήσουν εφάπαξ ή μέσω πιστωτικής κάρτας ολόκληρη την οφειλή τους.
- της 2ης δόσης του φόρου εισοδήματος: με βάση τα εκκαθαριστικά φόρου 2.570.431 φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό  «ραβασάκι» καλούνται να πληρώσουν 3,813 δισ. ευρώ σε 3 διμηνιαίες δόσεις. Σήμερα πληρώνεται η δεύτερη δόση και στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν 1,1 δισ. ευρώ. Στην πράξη από την 1η δόση που ήταν να πληρωθεί στις 31 Ιουλίου, ανέμενε 1,114 δισ. ευρώ αλλά στο ταμείο μπήκαν εμπρόθεσμα μόλις 775,031 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το 30% ή 339 εκατ. από όσα περίμενε, έμεινε απλήρωτα. Στην περίπτωση αυτή, ούτε οι πιστωτικές κάρτες έσωσαν την κατάσταση. Πολλοί όμως άφησαν επίτηδες την 1η δόση να βγει ληξιπρόθεσμη, για να μπουν στην πάγια ρύθμιση της εφορίας με τις 12 δόσεις. Μένει να φανεί αν, μετά από αυτά, θα μπορέσουν να πληρώσουν τώρα όσα δεν πλήρωσαν πριν 2 μήνες.
- δόσεις χρεών παρελθόντων ετών στην εφορία: όσοι πληρώνουν ήδη με ρυθμίσεις -και ειδικά όσοι φοβούνται μη χάσουν την «κατοστάρα» - είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν και την τρέχουσα δόση στο τέλος του μηνός και τις δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, γιατί αν βγει κάποια εξ αυτών ληξιπρόθεσμη, τότε θα γίνει απαιτητό ολόκληρο το παλαιό χρέος! Αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί χρειάζεται να πληρώσουν και τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ επιπλέον για την μηνιαία δόση της ρύθμισης.
Μπροστά στο αδιέξοδο, πολλοί έσπευσαν ήδη στις ΔΟΥ για να ζητήσουν να βάλουν σε 12 δόσεις τουλάχιστον τον φόρο εισοδήματος, πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η δόση Σεπτεμβρίου.
Με τα δεδομένα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν να δουν αν θα κλείσει ή θα διευρυνθεί τελικά ακόμα περισσότερο η «μαύρη τρύπα» στις εισπράξεις φόρων (970 εκατ. τον Αύγουστο ήδη) καθώς Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αναρτώνται και τα ειδοποιητήρια των νέων Τελών Κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2018.

https://www.briefingnews.gr/oikonomia/i-heiroteri-paraskeyi-toy-hronoy-25-dis-enfia-doseis-kai-rythmiseis-plironoyn-simera-oi#sthash.WQXbEbo7.dpbs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top