.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της Γ΄ΕΣΣΟ 2017, ωστόσο λίγες μέρες νωρίτερα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.
 
της Άρτεμις Μάντη
 
Ένας νεοσύλλεκτος στρατιώτης επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του.Ευτυχώς για καλή του τύχη τον πρόλαβαν οι υπόλοιποι φαντάροι που βρίσκονταν στον θάλαμο πριν να είναι αργά. Ο νεοσύλλεκτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ενέργειες για να βεβαιωθεί η καλή κατάσταση της υγείας του.
 
Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο υπόλοιπο στρατόπεδο με τους φαντάρους να βρίσκονται σε αναβρασμό, ωστόσο οι ανώτεροι προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να μην δώσουν έκταση στο περιστατικό.
 
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Ορέστης Γιωτάκος και Γιώργος Τσουβέλας, της Ψυχιατρικής κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου 3 στους 100 Έλληνες επιχειρούν να τερματίσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, ενώ ποσοστό 11% παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, με το άγχος και την κατάθλιψη να ευθύνονται για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Είναι σημαντικό λοιπόν να βρίσκονται κοντά στους νεοσύλλεκτους φαντάρους οι ψυχολόγοι για να συζητάνε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Ειδικά οι πρώτες μέρες στον στρατό, αν και προσαρμογής, είναι αρκετά δύσκολες για όλους τους φαντάρους, καθώς βρίσκονται έγκλειστοι σε ένα ξένο περιβάλλον.
 
http://www.briefingnews.gr/ellada/ores-agonias-se-stratopedo-apopeira-aytoktonias-apo-neosyllekto

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top