.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στο 23,6% αντί του 22,6% ανήλθε το ποσοστό για την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου - Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη πέφτουν, η χώρα μας σημειώνει αντίθετη πορεία -  - Στο 1.123.990 ο συνολικός αριθμός των ανέργων

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα αυξήθηκε η ανεργία στην χώρα μας το τελευταίο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που τα στοιχεία της υπόλοιπης Ευρώπης καταγράφουν ρεκόρ απασχόλησης.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 23,6%, έναντι 22,6% του γ' τριμήνου. Συνολικά ο αριθμός των ανέργων ήταν 1.123.990, ενώ των απασχολούμενων 3.648.565.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 24,4%.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,1%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (19,9%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (45,2%), το οποίο στις νέες γυναίκες φτάνει στο 48,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat εξάλλου, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία σε όλη την Ευρώπη, την ώρα μάλιστα που χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία σπάνε ιστορικά ρεκόρ απασχόλησης.

Γενικά στην Ευρωζώνη, η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009 και διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στο 9,6%, υποχωρώντας κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 10,5 %. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 23%. Η δεύτερη χώρα με τον υψηλότερο δείκτη είναι η Ισπανία με 18,4% και τρίτη η Κύπρος με 14,3%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, η ανεργία έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό εδώ και 41 χρόνια, καθώς σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,7%, επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από το 1975!http://www.protothema.gr/economy/article/663025/auxithike-i-anergia-kata-mia-monada-to-teleutaio-trimino-tou-2016/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top