.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Την προσοχή των συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εφιστά ο ΟΤΕ καθώς τις τελευταίες ημέρες, μία εταιρεία - απάτη έχει κάνει την εμφάνιση της. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η εταιρεία αυτή σας καλεί να πατήσετε κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς.  Μόλις το κάνετε αυτό, η εταιρεία μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνει τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

Αναλυτικά ο ΟΤΕ αναφέρει τα εξής:

"Αν τηλεφωνήσει κάποιος στο κινητό σας και σας πει πως είναι τεχνικός εταιρείας, πως κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό σας και πως θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό:
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ.

Πρόκειται για εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή η οποία μπορεί να μπει στην κάρτα SIM μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς και να παίρνει τηλέφωνα με δική σας χρέωση.
Επίσης, αν λάβετε μήνυμα από εταιρία με αριθμό 54300 μην το ανοίξετε γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και θα σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ  !!!

Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό από +375602605281, +37127913091 ή οποιονδήποτε αριθμό που αρχίζει από 375, ή 371: Το κινητό σας κάνει ένα ''κουδούνισμα'' και  μετά κλείνει αφήνοντας ετσι  μιαν αναπάντητη κλήση ή μήνυμα. Αν καλέσετε έναν απ' αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε  $15-$30 και η λίστα των επαφών σας μπορεί να αντιγραφεί σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή στοιχεία πιστωτικής κάρτας, μπορούν να  υποκλαπούν πάρα πολύ εύκολα.
375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .
371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία.
Μην απαντήσετε και μη καλέσετε τον αριθμό που σας κάλεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top