.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ο ταξιδιώτης και ο εξερευνητής συχνά θεωρούνται συνώνυμες λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο ταξιδιώτης επισκέπτεται μέρη για απόλαυση, ένας εξερευνητής πάει βαθύτερα.
Η 27χρονη Κασάντρα ντε Πεκόλ σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί εξερευνήτρια. Ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο ως Πρέσβειρα της Ειρήνης και θέλει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ να είναι η πρώτη γυναίκα που θα επισκεφθεί 193 ανεξάρτητες χώρες (και επίσης την Ταϊβάν, το Κόσοβο και την Παλαιστίνη).
Ελπίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει η γυναίκα που ταξίδεψε ταχύτερα σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες του κόσμου. Με τη βοήθεια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPT) και του SKAL International, ξεκίνησε τη μοναχική περιπλάνησή της τον Ιούλιο του 2015.
Για να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι της σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών και τριών μηνών.
Μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί 181 χώρες και ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους.
Για να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού βρίσκει χορηγούς, οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στη δημιουργία εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες από το ταξίδι της, τις οποίες κινηματογραφεί με στόχο την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.
Επίσης συνεργάζεται με επιστήμονες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Adventure Scientists για την οποία συλλέγει δείγματα νερού τα οποία αναλύονται για να διαπιστωθούν οι ποσότητες μικροπλαστικών.
Πως αισθάνεται; «Εξαντλημένη και αγχωμένη. Αλλά είμαι αισιόδοξη και συνεχίζω», ανέφερε.

http://www.news.gr/travel/xehorizoyn/article/289976/h-gynaika-poy-gyrnaei-olo-ton-kosmo-gia-na-mpei-st.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top