.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Το ποσό από μόνο του μοιάζει και είναι εξωφρενικό. 108,5 εκ.ευρώ το χρόνο πληρώνει το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του, την ώρα που διαθέτει δεκάδες ιδιόκτητα ακίνητα όπως τον ανακαινισμένο "Κεράνη " στον Πειραιά εμβαδού 40.000 τ.μ και με δυνατότητα εγκατάστασης  2100-2400 υπαλλήλων.
Το άλλοτε εγκαταλελειμμένο κτίριο της Καπνοβιομηχανίας αποκαταστάθηκε από το δημόσιο με κόστος 70 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα ξοδεύει 220.000 ευρώ για τη συντήρησή του καθώς παραμένει σχεδόν άδειο.
Μόλις πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε έναν από τους ορόφους η νεοσύστατη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών με 95 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρης Καμμένος τα μισθώματα που κατέβαλε το 2015  για τη στέγαση του ο στενός δημόσιος τομέας (Υπουργεία,ΝΠΔΔ και ΟΤΑ) έφτασαν τα 108,5 εκ.ευρώ.
"Γιατί π΄χ το ΣΔΟΕ,λέει στο nerwpost ο Δημήτρης Καμμένος, δίνει 135.000 ευρώ ενοίκια; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου; Γιατί δεν γίνεται μετεγκατάσταση των υπαλλήλων σε ιδιόκτητο κτίριο του Δημοσίου; Δεν μπορεί να λέμε στον πολίτη να κόβει έξοδα η να ψάχνουμε 24 εκ.ευρώ για το ΕΚΑΣ και να δίνουμε 3,4 και 5 εκ.ευρώ σε ενοίκια σε ιδιώτες ενώ το δημόσιο έχει πλήθος κενών ιδιόκτητων κτιρίων."  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ το 2015  κατεβλήθησαν τα εξής ποσά για ετήσια μισθώματα.των κεντρικών υπηρεσιών και των παραρτημάτων των Υπουργείων.
*Υπουργείο Οικονομικών 24 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών 3,5 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας 4 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Παιδείας 5 εκ.ευρώ
^Υπουργείο Υγείας 3,5 εκ.ευρώ
^Υπουργείο Εσωτερικών 1 εκ.ευρώ
^Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 1,5 εκ.ευρώ
^Υπουργείο Αμυνας 1,5 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 22 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Πολιτισμού 2,5 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Τουρισμού 1 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Δικαιοσύνης 5 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 1 εκ,ευρώ.
^Υπουργείο Εργασίας 1,5 εκ.ευρώ
*Υπουργείο Ναυτιλίας 600.000 ευρώ
*Υπουργείο Εξωτερικών 14 εκ.ευρώ
*Περιφερειακές Υπηρεσίες 14 εκ.ευρώ
*Αποκεντρωμένες διοικήσεις 5 εκ.ευρώ
*Βουλή των Ελλήνων 3 εκ.ευρώ
*Προεδρία της Δημοκρατίας -Μηδέν
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία πληροφορίες αναφέρουν ότι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών εργάζονται συστηματικά τελευταία ώστε να περιοριστεί το κόστος της στέγασης υπηρεσιών του δημοσίου με τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του  σε ιδιόκτητα κτίρια.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι αλήθεια ότι συμμαζεύτηκε κάπως η κατάσταση αλλά ωστόσο απομένουν πολλά ακόμη  να γίνουν  για να φτάσει το δημόσιο να πληρώνει σε μισθώματα διψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια ευρώ αντί τριψήφιο μέχρι σήμερα.
Η αιτία, όπως στην περίπτωση του "Κεράνη" έχει κυρίως να κάνει με τη συντεχνιακή αντίληψη πολλών δημοσίων υπαλλήλων που με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους αρνούνται να μετακινηθούν σε άλλα κτίρια (και σε άλλες περιοχές) με διάφορα προσχήματα.
Ως τότε το μάρμαρο θα το πληρώνουμε όλοι μας.

Πηγή κειμένου: 
newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top