.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και αγροτών της Πέλλας με υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη και Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου για σημαντικά αγροτικά θέματα
Η Πέλλα να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας τουλάχιστον με 1500 τόνους ροδάκινα ( κυρίως στο στάδιο χυμοποίησης ) καθώς και με δαμάσκηνα και μήλα.
Στις συναντήσεις , πέραν του βουλευτή συμμετείχαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» Νίκος Μηνάς και Κώστας Λιάπουρας αντίστοιχα καθώς και ο οικονομολόγος – σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών Γιάννης Στογιαννίδης.
Συζητήθηκαν θέματα της συμμετοχής των ομάδων παραγωγών της Πέλλας στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, θέματα ΕΛΓΑ, ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων για την συνδεδεμένη ενίσχυση, το μεγάλο πρόβλημα με τα «στέκια», η επίλυση θεμάτων για να αρχίσουν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αποφάσεις για τα εργόσημα των αλλοδαπών εργατών γης με «τουριστικές» βίζες κλπ καθώς και προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα της ομάδας παραγωγών αλλά και άλλων ομάδων παραγωγών της Πέλλας.
Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αντιλήφθηκαν τα προβλήματα και υποσχέθηκαν λύσεις.
Ο βουλευτής, εκτός των άλλων, ζήτησε ( όσον αφορά το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας) να προβλέψει το Υπουργείο την φετινή συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας με ποσότητα ροδακίνων τουλάχιστον 1500 τόνων, κάτι που θεωρήθηκε λογικό και προβλέπεται η ρύθμιση του σε συνεννόηση του Υπουργείου με τους άλλους Νομούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top