.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Με βασικό στόχο η κυβέρνησή του να αφήσει αριστερό αποτύπωμα -τουλάχιστον στο πεδίο της κυβερνητικής πολιτικής- ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους με ορίζοντα την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και τις εκλογές.
Παρά τη θερινή ραστώνη, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει το βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη ( εξ’ ου και οι πρωτοβουλίες Τσίπρα να εγκαινιάσει το νοσοκομείο στη Σαντορίνη και το αεροδρόμιο στην Πάρο) και στην ανασυγκρότηση της οικονομίας.
Σε πλήρη εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, με τη διαδικασία να κορυφώνεται περί τα τέλη Αυγούστου οπότε και προγραμματίζεται να γίνει η δημοπρασία.

Στοίχημα η μείωση των στόχων για τη διετία 2019-2020
 
Στο πεδίο της οικονομίας, η ηγεσία της κυβέρνησης βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο δίλημμα, ενόψει της κατάθεσηςτου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Πολιτικής 2017-2020. Και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr θέλουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμα και της «μονομερούς ενέργειας», ώστε να κατεβάσει το πλεόνασμα σε 2,5% για το 2019 και 2% για το 2020.Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί.
Παρά τον κίνδυνο πάντως να δημιουργηθούν προβλήματα και μία πιθανή –ελεγχόμενη- κρίση με τους θεσμούς, η Αθήνα διαβλέπει ότι η συγκυρία καιοι εξελίξεις στην ΕΕ ευνοούν τη θέση της και πως στην παρούσα φάση κανείς δεν επιθυμεί άλλη μία κρίση.
Ανηφόρα στην καθημερινότητα
Ταυτόχρονα, βασική επιδίωξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να «τρέξουν» τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας. Το περιβάλλον Τσίπρα άλλωστε παραδέχεται πως «για μας είναι τα πάντα».
Η μείωση της ανεργίας επομένως, όπως και η αντιμετώπιση μίας ενδυναμωμένης πλέον κοινωνικής κρίσης που έρχεται ως καταιγίδα και αφορά κυρίως δυνάμεις που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία (συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α) αποτελούν προτεραιότητα.

Ο διαγωνισμός για τις άδειες 
Όσο για το διαγωνισμό που αφορά στις αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς πολύ πρόσφατα χαρακτήρισε «κρυστάλλινη» την όλη διαδικασία.
Και έδωσε τον τόνο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί».

http://www.briefingnews.gr/politiki/oi-proteraiotites-toy-maximoy-oikonomia-kathimerinotita-tileoptikes-adeies-kai-sto-vathos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top