.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ορατά γίνονται πλέον τα σημάδια οικονομικής «εξάντλησης» των νοικοκυριών που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα νέο «κύμα» φόρων, ενώ φανερές είναι και οι πιέσεις στην αγορά και στην οικονομία.
 
Συγκεκριμένα, ο δείκτης που αποτυπώνει την πορεία των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών τους επόμενους 12 μήνες βρέθηκε σε ιστορικό «ναδίρ» τον Ιούλιο υποχωρώντας στις -83,4 μονάδες από τις -78,6 μονάδες τον Ιούνιο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από την αρχή της 10ετίας του 1990 που ξεκίνησαν οι μηνιαίες μετρήσεις από τον ΙΟΒΕ σε συνεργασία με την Κομισιόν.
 
Την ίδια ώρα, ο συνολικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούλιο στις -69,2 μονάδες, παρά την γενική οριακή άνοδο του Οικονομικού κλίματος τον ίδιο μήνα που κατεγράφη στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΙΟΒΕ.
 
Οι μηνιαίες μετρήσεις του ΙΟΒΕ αποτελούν τον βασικότερο πρόδρομο δείκτη μέτρησης της ανάπτυξης, με την κυβέρνηση να προσδοκά ανάκαμψη από το β΄ εξάμηνο με στόχο συνολικά το 2016 η ύφεση να περιοριστεί στο 0,3%.
 
Πάντως, η Ελλάδα παραμένει σύμφωνα με το ΙΟΒΕ σταθερά πρώτη ως προς την απαισιοδοξία των νοικοκυριών στην ΕΕ, με την Βουλγαρία να έπεται σε μεγάλη απόσταση (-25,4 από -27,4 μον.), ενώ ακολουθούν η Κροατία (- 23,1 από -20,8 μον.) και η Ρουμανία (-19,8 από -19,6 μον.).
 
Κατά τον ΙΟΒΕ η υποχώρηση του δείκτη καταναλωτή πέρα από την πορεία των αποταμιεύσεων, προήλθε και από τις δυσμενέστερες προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας. Ο δείκτης πρόβλεψης για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες επιδεινώθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο, στις +58,7 (από +57,9) μονάδες.
 
Επίσης, η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.) εξασθένησε τον Ιούλιο, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται σύμφωνα με το ΙΟΒΕ στις -52,9 (από -47,1) μονάδες. Το 56% (από 51%) των καταναλωτών προέβλεψε ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ ένα 3-4% εκ νέου ανέμενε το αντίθετο.
 
http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top