.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

– Ψάχνουν 5 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
- Έρχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για να μην ενεργοποιηθεί ο "κόφτης"
- Το σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για να βρεθούν τα 5 δισ. των οφειλών

Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στο 52% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να μπουν στα κρατικά ταμεία 5 δισ. ευρώ και να μην τεθεί σε εφαρμογή ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής, ο γνωστός "κόφτης".
Η ανάγκη είσπραξης των 5 δισ. ευρώ προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του Μνημονίου αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής και για να επιτευχθούν οι στόχοι, στο στόχαστρο μπαίνουν τους επόμενους μήνες όσοι χρωστούν στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η είσπραξη παλαιών και νέων οφειλών καθώς και η πάταξη της φοροδιαφυγής θεωρείται ο μοναδικός τρόπος για να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2016. Μέχρι τον Δεκέμβριο έχει υπολογιστεί πως πρέπει να εισπραχθούν από φόρους και πρόστιμα 7,3 δισ. ευρώ, ποσό που είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί.
Έτσι, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίες ανέλαβαν τη δέσμευση για:
- είσπραξη 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές
- είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% συνολικά έως τον Δεκέμβριο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία είναι 2,5 δισ. ευρώ)
- είσπραξη 450 εκατ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 600 εκατ. έως τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες
- αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% έως τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο
- είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές έως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 750 εκατ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο
- αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95%, ΟΑΕΕ 65%, ΕΤΑΑ 80%, ΟΓΑ 77%
- επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου.

http://www.newsit.gr/ellada/O-koftis-fernei-pleistiriasmoys-kai-katasxeseis-trapezikon-logariasmon-PSaxnoyn-5-dis-eyro-Poioi-mpainoyn-sto-stoxastro/633704

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top