.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Τα συνολικά χρέη προς τα ταμεία ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 16,6 δισ. έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ γιατί αφορούν πρόσωπα που έκαστο έχει οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή σε ρύθμιση βρίσκονται 147.300 οφειλέτες. Από αυτές τις ρυθμίσεις συνεχίζουν να εξυπηρετούνται μόνο οι 50.250. Εκ των υπόλοιπων, 88.200 έχουν χαθεί και μόλις 8.840 έχουν ολοκληρωθεί.
Και όλα αυτά, σήμερα καθώς -με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου- οι εισφορές για επαγγελματίες από 1/1/17 εκτοξεύονται, με κίνδυνο νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων…
«Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκτοξευτεί και θα αυξάνονται από εδώ και πέρα με γεωμετρική πρόοδο. Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό δημιουργεί ισχυρά αντικίνητρα προκειμένου κάποιος να είναι συνεπής. Να πληρώνει χωρίς ανταπόδοση.
Αυτό, αργά ή γρήγορα, θα αποτυπωθεί και στο ύψος της αναλογικής σύνταξης η οποία θυμίζω θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές» επισημαίνει στο κανάλι ο Αντώνης Κουρούκλης, Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Είναι εντυπωσιακό ότι μόλις το τελευταίο τρίμηνο -με βάση τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών- τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/katarreoyn-ta-tameia-apo-hrei-25-dis-eyro-se-kindyno-oi-syntaxeis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top