.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

- Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για να βγει ο λογαριασμός
- Μέχρι το τέλος του 2016 πρέπει να εισπραχθούν 25 δισ. ευρώ από φόρους
- Περικοπές παντού και στόχος 5,5 δισ. Τον Ιούλιο!

Τα έσοδα κρίνουν το εάν και κατά πόσο θα πάει καλά η επόμενη αξιολόγηση και κατ' επέκταση εάν θα πρέπει να υπάρξει την ερχόμενη Άνοιξη και νέος γύρος μέτρων, εάν θα ενεργοποιηθεί δηλαδή ο περιβόητος κόφτης που υπέγραψε η κυβέρνηση στην προηγούμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Η αγονία βρίσκεται στο κατακόρυφο στο οικονομικό επιτελείο καθώς ο Ιούλιος θα πρέπει να κλείσει με έσοδα ρεκόρ ύψους 5,57 δισ. Έναντι 4,033 των Ιούνιο και 4,7 δισ του περασμένου Φεβρουαρίου!.
Σήμερα 2,3 φορολογούμενοι έχουν την τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους με την πρώτη δόση στην εφορία. Ο ΦΠΑ σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και μια σειρά περικοπές σε μισθούς και συντάξεις συνιστούν ένα εφιαλτικό μείγμα για τους φορολογούμενους που ως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν καταθέσει στα ταμεία του κράτους συνολικά 30 δισ. Από την πρώτη Αυγούστου δηλαδή ως τέλη Δεκέμβρη θα πρέπει να έχουν μπει στα ταμεία άλλα 25 δισ. Ευρώ για να πάει καλά το πλάνο ώστε να βγουν τα νούμερα!
Από που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά; Τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ για φόρους εισοδήματος. Τα 3 από τα συνολικά 3,7 δισ. ευρώ που αναμένεται να βεβαιωθούν εφέτος για τον ΕΝΦΙΑ του 2016. Τουλάχιστον 1 δισ. από τα συνολικά 89 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν ως τον Απρίλιο του 2016. 8 δισ. από αυξήσεις σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους. 2,5 δισ. έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 1,8 δισ. από αποκρατικοποιήσεις .

http://www.newsit.gr/oikonomia/Koftis-2-dis-eyro-Metra-poy-kaine-gia-na-min-pesoyn-ekso-ta-esoda/638751

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top