.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

- Ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει επιπλέον φόρο
- Στα 500 ευρώ κατά μέσο όρο η πρώτη δόση στην εφορία
- Τι γίνεται με τις δόσεις, ποιες είναι οι ημερομηνίες πληρωμής
- Τι δείχνουν τα στοιχεία μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2016

Φωτιά είναι τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν οι πολίτες μετά την εκκαθάριση των περισσότερων φορολογικών δηλώσεων του 2016.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί, ποσοστό 45,71 δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, η εκκαθάριση 2.655.000 φορολογικών δηλώσεων είναι μηδενική.
Την ίδια ώρα όμως είναι τουλάχιστον 2.174.000 οι φορολογούμενοι που δοκιμάζουν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη καθώς λαμβάνουν χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον φόρο να κινείται κοντά στα 1500 ευρώ κατά μέσο όρο, γεγονός που ανεβάζει την πρώτη δόση η οποία θα πρέπει να πληρωθεί ως το τέλος του μήνα στα 500 ευρώ!

Το κράτος υπολογίζει έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους φόρους εισοδήματος και έτσι η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων δείχνει ότι οι τυχεροί φορολογούμενοι που θα πάρουν έστω και μια ελάχιστη επιστροφή δεν είναι περισσότεροι από 979.000.
Ουσιαστικά όμως το κράτος δεν επιστρέφει χρήματα, οι επιστροφές, τουλάχιστον προς το παρόν δεν πιστώνονται στους λογαριασμούς καθώς το κράτος υπολογίζει και στα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και μέχρι να γίνει και εκεί η εκκαθάριση και η διασταύρωση των στοιχείων ουσιαστικά επιστροφές δεν υπάρχουν. Έτσι είναι πολλοί οι φορολογούμενοι που θα δουν συμψηφισμό να γίνεται μάλιστα αυτομάτως με το χρέος που θα προκύψει από τον ΕΝΦΙΑ.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε μια ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, απομένει η εκκαθάριση 200.000 δηλώσεων, όμως αυτό είναι μόνο η αρχή για τους φορολογούμενους καθώς ακολουθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα φέρει νέα βάρη.

http://www.newsit.gr/oikonomia/Fotia-oi-foroi-Pano-apo-1-500-eyro-to-xaratsi-sta-ekkatharistika-tis-eforias-meta-ti-forologiki-dilosi/636222

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top