.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι-ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής
 
Με καθυστέρηση δύο μηνών από τις αρχικές προαναγγελίες και σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για την αναγκαιότητα δημιουργίας ασπίδας προστασίας των ευάλωτων ομάδων, πρώην κάτοχοι βιβλιαρίων απορίας και οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι, από 1η Αυγούστου θα προμηθεύονται δωρεάν τα φάρμακά τους. Όπως αναφέρει μάλιστα η νέα εγκύκλιος, δε θα ισχύει ούτε το 1ευρώ ανά συνταγή, για τις συνταγές μηδενικής συμμετοχής.
 
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι εξισώνονται τα δικαιώματα πρόσβασης  όλων των πολιτών, δηλαδή ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι-ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Η οικονομική αδυναμία των ανασφάλιστων θα επιβεβαιώνεται από τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ), εφαρμογή που κανονικά θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο. Σημειωτέον, ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ανασφάλιστοι-οικονομικά αδύναμοι, θεωρούνται όσοι έχουν πραγματικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 2.400 ευρώ.
Επιπλέον, οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου πρόνοιας, οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της ΚΥΑ 25132/2016 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ,  δεν θα καταβάλλουν πλέον το 1 ευρώ/ συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακά τους ενώ θα τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ισχύει σήμερα. Ωστόσο, τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα παραμείνουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων ενώ τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), θα χορηγούνται από τα φαρμακεία και τα ειδικά σημεία διανομής του ΕΟΠΥΥ.
 
http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top