.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ανείσπρακτοι φόροι πάνω από 1 δισ. κάθε μήνα γιατί "ουκ αν λάβουν παρά των μη εχόντων"
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ


της Μαρίνας Νικολάκη
Έκρηξη στα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το κράτος παρατηρείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, χωρίς βεβαίως να καταγράφεται στους αριθμούς το νέο φοροπακέτο έμμεσων και άμεσων φορών ύψους 3,6 δισ. που ψηφίστηκε πρόσφατα. 
Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 694 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων μέσα σε ένα μήνα, με αποτέλεσμα τα φέσια προς το Δημόσιο να αυξηθούν στο τέλος του πρώτου τετραμήνου στα 4,33 δισ. ευρώ.
Με απλά ελληνικά οι αριθμοί που είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις καταδεικνύουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει ήδη εξαντληθεί.
Εξίσου αρνητικό είναι και το γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των πολιτών που «χάνει» τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών προς την Εφορία ή τα Ταμεία.
Οι παραπάνω οφειλές προστίθενται στα 83,56 δισ. ευρώ που είναι το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε έως τις 30/11/2015.
Τέλος, η ΓΓΔΕ κατάφερε να εισπράξει το α' τετράμηνο 1,628 δισ. ευρώ από νέα και παλαιά χρέη. Ειδικότερα οι εισπράξεις έναντι παλαιού χρέους αυξήθηκαν τον Απρίλιο φθάνοντας το 1,06 δισ. ευρώ και έναντι νέου χρέους τα 568 εκατ. ευρώ. Οι διαγραφές ανεπίδεκτων είσπραξης παλαιών και νέων χρεών ανήλθαν στα 382 εκατ. ευρώ.

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top