.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

"Κράχ" στις διεθνείς αγορές μετά πλέον και τη βεβαιότητα του Brexit. Τα ασιατικά
χρηματιστήρια υποχωρούν σημαντικά, ενώ η στερλίνα καταποντίζεται και γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση μετά το 1985, ξεπερνώντας τη λεγόμενη "Μαύρη Τετάρτη" του Τζόρτζ Σόρος, ίσως και στην ιστορία της.
Αυτή τη στιγμή ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 8% στις 14.947 μονάδες, έχοντας αρχικά ξεκινήσει υψηλότερα καθώς διαφαινόταν νίκη της παραμονής. Ο όγκος συναλλαγών είναι κατά 18% υψηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών.
Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια που καταγράφουν απώλειες 3%-4%. Το δολάριο υποχωρεί κάτω από το 100 έναντι του γεν, τα futures του Dow υποχωρούν κατά 600 μονάδες, η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλό 30 ετών και οι επενδυτές συρρέουν στα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.
Σε ελεύθερη πτώση τα futures του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6%, ενώ ανάλογα δραματική πορεία ακολουθούν και τα futures του Dow Jones με απώλειες που έφθασαν στις 400 μονάδες.
«Οι αγορές αντιδρούν καθώς σοκάρονται από τα πρώτα αποτελέσματα. Αν και οι επενδυτές εκτιμούν ότι τελικά το Remain θα κερδίσει, δεν παύουν να είναι νευρικοί», εκτιμά ο Andrew Clarke, επικεφαλής trading στην Mirabuas Asia.


Το σαφές προβάδισμα του Brexit οδηγεί τη στερλίνα σε πτώση που ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί ποτέ στις διεθνείς αγορές. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο το πρωί της Παρασκευής υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.
Η υποχώρηση της στερλίνας επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά και του Σάντερλαντ που ψήφισε έξοδο.

http://www.pronews.gr/portal/20160624/economy/diethnis-oikonomia/55/krah-stis-diethneis-agores-meta-brexit-gia-ti-megalyteri

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top