.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τις μελιτζάνες
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 1 εκ.
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας. χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας. χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Για το ντρέσινγκ βασιλικού
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες
Ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ. Στη συνέχεια κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες 1 εκ. Έπειτα λαδώστε από τις δυο πλευρές και αλατίστε τις.
Βάζετε τις μελιτζάνες στη σχάρα και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Το εσωτερικό της μελιτζάνας θα πρέπει να είναι μαλακό και όχι λευκό και σκληρό.
Σερβίρετε τις μελιτζάνες πασπαλίζοντας με τα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τα βότανα και το ντρέσινγκ βασιλικού.
Για το ντρέσινγκ βασιλικού
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας λιώνουμε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top