.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο το EuroWorking Group, που κράτησε σχεδόν τρείς ώρες. Η πολυπόθητη δόση τελικά δεν εκταμιεύεται προς το παρόν, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων ανοικτών θεμάτων, για τα οποία οι δανειστές δίνουν προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση 24 ή 48 ώρες.
Η έκθεση συμμόρφωσης για την αξιολόγηση, που παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η Κομισιόν, είναι θετική για τη χώρα μας, υπάρχουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν να θεωρηθεί βέβαιη η εκταμίευση της δόσης.
Ανάμεσα στα θέματα που παραμένουν ανεφάρμοστα είναι η ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, η μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, αλλά και τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
Στα ανοιχτά θέματα, δε, είναι και αυτό της προώθησης ρύθμισης για την ασυλία των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου, όντας νομικά «θωρακισμένοι», να μπορούν να επιτελούν το έργο τους απερίσπαστοι, όπως έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως οι δανειστές.
Για την λήψη της απόφασης κρίσιμος ήταν ο ρόλος εκπροσώπων των κρατών-μελών που χρειάζονται ψήφιση από τα εθνικά τους κοινοβούλια (Γερμανία, Μάλτα, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία).

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/oloklirothike-euroworking-group-anypohoritoi-oi-daneistes-apaitoyn-ta-panta-gia-na

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top