.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Πολλές και καθημερινές είναι οι καταγγελίες που γίνονται από πολίτες που λένε πως τους δεσμεύτηκαν από την εφορία χρήματα πολλαπλάσια της οφειλής τους τα οποία μάλιστα δεν τους επιστρέφονται.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτήτριας μικρομεσαίας επιχείρησης στην Πάτρα η οποία, όπως καταγγέλλει στο thebest.gr, της δεσμεύτηκε συνολικά το ποσό των 4.800 ευρώ για οφειλή μόλις 1.200 ευρώ.
Οπως εξήγησε, ο λογιστής της είχε παραλείψει να της στείλει τον ΦΠΑ Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο ένα χρέος 1.200 ευρώ.
Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προκειμένου να προβεί στην πληρωμή ή σε κάποιον διακανονισμό, το Δημόσιο της δέσμευσε από τρεις λογαριασμού που διαθέτει το ποσό της οφειλής, συνολικά δηλαδή ένα κονδύλι το οποίο ανέρχεται στα 3.600 ευρώ.
«Πληρώνω από έναν από τους λογαριασμούς την οφειλή μου και πηγαίνω στην Δ.Ο.Υ. προκειμένου να πάρω το ΟΚ και να μου αποδεσμεύσουν τα χρήματα.
Στο μεταξύ όμως, την 1η Ιουλίου η Εφορία πήρε μόνης της τα χρήματα από όλους τους λογαριασμούς κι έτσι βρεθήκαμε να μας λείπουν 3.600 ευρώ από τους λογαριασμούς μας, και 1.200 ευρώ που τα πληρώσαμε μόνοι μας, δηλαδή να έχουν κάνει φτερά 4.800 ευρώ», σημειώνει η επιχειρηματίας που προσθέτει ότι με όλη αυτή την ιστορία ουσιαστικά καταστρέφεται αφού περίπου 5.000 ευρώ είχε διαθέσιμα, όλα-όλα, για να κινεί την αποθήκη της.
Το πιο εξωφρενικό ίσως σε όλη την υπόθεση, όπως αναφέρει στο thebest.gr. η Πατρινή επιχειρηματίας είναι το γεγονός ότι τα 3.600 ευρώ που καθ’ υπέρβαση της οφειλής «κατασχέθηκαν» ουσιαστικά από το ελληνικό Δημόσιο παραμένουν στα Δημόσια ταμεία και δεν επιστρέφονται στην εταιρεία.
Η απάντηση των υπευθύνων αφοπλιστική: Θα συμψηφιστούν με επόμενα χρέη. 

http://www.briefingnews.gr/ellada/hrostoyse-1200-eyro-gia-fpa-tis-piran-4800-kai-den-tis-epistrefoyn-ti-diafora

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top