.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στο βιομηχανικό σχέδιο, ιδίως στο ανώτατο επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να συναντάμε άνδρες. Κάτι
σαν τους σεφ δηλαδή. Όμως μία γυναίκα, η Σουηδέζα Agneta Dahlgren, διαπρέπει στη Renault. Είναι επικεφαλής σχεδιάστρια των νέων Kadjar, Megane, Scenic, αλλά και της γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων της γαλλικής μάρκας. Η Dahlgren ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς για το 2016» από τον ανεξάρτητο οργανισμό Γυναίκες και Οχήματα στην Ευρώπη (WAVE).
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ
Μετά τις σπουδές της ως μηχανολόγος μηχανικός, συνέχισε την εκπαίδευσή της στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού στη Γαλλία. Η πρώτη της επαφή με τη Renault έγινε το 1991, ενώ από το 2000 ανέλαβε το τμήμα σχεδιασμού των πρωτότυπων οχημάτων, όπου και παρέμεινε για περίπου μια δεκαετία. Οι γνώσεις της τόσο πάνω στη μηχανολογία όσο και στον σχεδιασμό, της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του ηλεκτρικού Renault ZOE.
Με την ανάληψη της ηγεσίας του τμήματος σχεδιασμού της Renault από τον Laurens van den Acker το 2009, η Dahlgren ανέλαβε επικεφαλής σχεδιασμού των οχημάτων της κατηγορίας C (μικρομεσαία κατηγορία). Τα νέα Kadjar, Megane, Scenic, αλλά και το νέο Grand Scenic που θα αποκαλυφθεί στις 24 Μαΐου, σχεδιάστηκαν κάτω από τη δική της ηγεσία.
Η Renault έχει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα για ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες. Στα τέλη του 2015 οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 18,8% του συνολικού προσωπικού (έναντι 10% το 1999). Οι γυναίκες σε θέσεις-κλειδιά στον γαλλικό όμιλο φθάνουν το 24,2% (από 22% το 2012) και 3 από τα 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής είναι γυναίκες.
H Dahlgren με τον Αντιπρόεδρο Σχεδίασης της Renault, Laurens van den Acker
H Dahlgren με τον Αντιπρόεδρο Σχεδίασης της Renault, Laurens van den Acker

http://www.newsauto.gr/gineka-tis-chronias-schediastria-tis-renault/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top