.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» οριστικά πλέον η επιβολή νέου ειδικού φόρου τόσο στους έχοντες πρόσβαση στο internet ,όσο και σε όσους έχουν επιλέξει τη συνδρομητική τηλεόραση ως ένα εναλλακτικό οικονομικό μέσο ψυχαγωγίας, αφού η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ψυχαγωγία εκτός σπιτιού.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το ΥΠΟΙΚ έχει καταλήξει σε 1-2 σενάρια για κάθε περίπτωση, και μένει να καθοριστεί ο τελικός τρόπος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η πρόσβαση στο internet, όσο και οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης φορολογούνται από την εμφάνισή τους ως είδος πολυτελείας, με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% (που τώρα θα γίνει 24%, επομένως θα υπάρξει αύξηση και πέραν του ειδικού φόρου που θα επιβληθεί). Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι με την επιβολή του νέου ειδικού φόρου, σχεδόν το μισό της αξίας της υπηρεσίας που θα πληρώνει ο συνδρομητής θα αφορά φόρους προς το Δημόσιο, πράγμα που θα οδηγήσει τους παρόχους σε αύξηση των τιμών τους ώστε να συνεχίσουν να είναι κερδοφόροι, καθώς τόσο το internet (και ειδικά το «γρήγορο» internet) όσο και η συνδρομητική τηλεόραση είναι ιδιαίτερα ακριβά «σπορ» για τους παρόχους (το καθένα για διαφορετικούς λόγους).
Επίσημες αντιδράσεις από τους παρόχους δεν έχουμε ακόμα, καθώς όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ.
Τις αντιρρήσεις τους πάντως εκφράζουν οι πάροχοι internet και συνδρομητικής τηλεόρασης τονίζοντας ότι οι σχεδιαζόμενοι νέοι φόροι θα προκαλέσουν, τελικά, το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, δηλαδή μείωση αντί για αύξηση των φορολογικών εσόδων, όπως ακριβώς έγινε και με τον ειδικό φόρο στο κρασί...

http://www.topontiki.gr/article/168934/kleidose-i-epivoli-prosthetoy-foroy-se-diadiktyo-kai-syndromitiki-tileorasi#.VytrDPWL2WQ.facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top