.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Οι πολύποδες που σχηματίζονται στο έντερο αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τον
ορθοκολικό καρκίνο, οπότε η πρόληψή τους αποτελεί σημαντικό μέτρο προστασίας της υγείας.
Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έμορυ διαπίστωσαν ότι η διατροφή επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες να σχηματιστούν πολύποδες στο έντερο.
AdTech Ad
bigstock Polyps in the intestines 98375816
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ερευνητών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Ερευνών για τον Καρκίνο, τροφές που προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής στο σώμα αυξάνουν τον κίνδυνο πολύποδα στο παχύ έντερο.
Συγκριτικά με άτομα που καταναλώνουν πολύ μικρή ποσότητα τροφών που συμβάλλουν στις φλεγμονές, όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα των τροφών αυτών διατρέχουν περίπου 56% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν πολύποδα στο έντερο.
«Η φλεγμονή συσχετίζεται με τον κίνδυνο εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου», επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Ρόμπερντ Μπόστικ.
Προκειμένου να εκτιμήσουν τα επίπεδα φλεγμονής λόγω διατροφής, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια κλίμακα που απέδιδε συγκεκριμένη βαθμολογία σε ποικιλία τροφών βάσει του βαθμού στον οποίο επηρεάζουν βασικούς δείκτες φλεγμονής στο σώμα (π.χ. πρωτεΐνες ή σύνθετα μόρια).
Οι τροφές που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία στην «κλίμακα φλεγμονής» ήταν το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά και τα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά. Αντιθέτως, ουδέτερη βαθμολογία έλαβαν το κοτόπουλο και το ψάρι, ενώ στις αντιφλεγμονώδεις τροφές κατατάχθηκαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Πηγή κειμένου: 
Onmed

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top