.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

- Να πιέσουμε κι άλλο τους Έλληνες με σκληρά μέτρα
Ευτυχώς που άθρωποι σαν τον Τζούλιαν Ασάνζ, μας ανοίγουν τα μάτια διάπλατα μέσα από τα Wikileaks, που αναδεικύνουν συνεχώς μια παράλληλη σκοτεινή και αθέατη πραγματικότητα, που στη συνέχεια τα κέντρα εξουσίας μας την επιβάλλουν με συνοπτικές διαδικασίας. Αυτή τ ηφορά τα wikileaks βγάζουν πρός τα έξω τον καυτό διάλογο ανάμεσα στον αρχιτέκτονα της ελληνικής φτωχοποίησης Πολ Τόμσεν και την υπάλληλο του, Βελκουλέσκου για την Ελλάδα.  

Τα  WikiLeaks αναφέρονται  σε μια  τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου και στην οποία ο Τόμσεν εξηγεί στη Βελκουλέσκου πως αν χρειαστεί θα απειλήσουν τους Ευρωπαίους μέ έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα "διάσωσης", προκειμένω να περάσει η γραμμή του ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους η οποία όμως θα συνεπάγεται πολύ σκληράσ μέτρα λιτότερας από πλετράς ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη οΤόμσεν φέρεαι να λέι στη Βελκουλέσκου πως δεν θα δεχτεί σε καμιά περίπτωση ένα πακέτο λίγων μέτρων από πλευράς της Ελλάδας, παρά μόνο σκληρά μέτρα. Μεταξύ άλλων που συζητήθηκαν, η  Βελκουλέσκου εμφανίστηκε σκεπτική για το αν θα πρέπει να επιστρέψει το ΔΝΤ στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.    
Ο μεγάλος φόβος όμως του Τόμσεν, σύμφωνα πάντα με τα Wikileaks , είναι το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαική Ένωση, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα προκαλέσει χάος σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία όρεξη να ανοίξουν το θέμα του ελληνικού χρέους.

Τα WikiLeaks αναφέρουν πως  η Βελκουλέσκου ενημέρωσε τον Πολ Τόμσεν πως η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αρκετά υποχωρητική σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ενώ την ίδια στιγμή  ο Τόμσεν της τονίζει πως οι Έλληνες δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στη γραμμή των μέτρων που θέλει ο ίδιος και πως αν η κυβέρνηση πιεστεί κι άλλο  θα συμβιβαστεί και θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με το ΔΝΤ!
Τέλος η Βελκουλέσκου επισημαίνει στον Τόμσεν  ένα σημαντικό λάθος που έκανε το ΔΝΤ, αναφέροντας πως πρώτα έπρεπε να διαπραγματευτούν με την Κομισιόν και να πείσουν Βερολίνο και Βρυξέλλες και μετά να απαιτούσαν με σχετική ευκολία από την ελληνική κυβέρνηση, όλα τα σκληρά και  ανθρωποκτόνα μέτρα που θέλουν να περάσουν χωρίς καμία αντίσταση.

http://www.briefingnews.gr/politiki/sta-mantalakia-tomsen-kai-velkoyleskoy-apo-ta-wikileaks-na-piesoyme-ki-allo-toys-ellines-me

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top