.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

-Σφοδρές αντιδράσεις για τον ερχομό τους
Στο κέντρο φιλοξενίας, που δημιουργήθηκε στη Λέρο μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (7/4) 225 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι συναίνεσαν στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποφόρτισης της Χίου.
Το Tera Jet με τους Σύρους πρόσφυγες απέπλευσε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι, από το λιμάνι των Μεστών, πραγματοποιώντας το πρώτο δρομολόγιο στο πλαίσιο του σχεδίου ομαλοποίησης της λειτουργίας των δομών του νησιού.
Τα κέντρα φιλοξενίας στη ΒΙΑΛ και τη Σούδα έχουν υπεράριθμους ανθρώπους, ενώ πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν «κατασκηνώσει» στο λιμάνι, ζητώντας να φύγουν άμεσα από το νησί. Οι πρόσφυγες που αναχώρησαν είναι 139 ενήλικες, 71 παιδιά και 15 βρέφη.
Η προσπάθεια της αστυνομίας, με την συνεργασία της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επί ποδός πολέμου η Λέρος για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο.
Ο δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας εξέφρασε σφοδρές ενστάσεις και είπε ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει προσέγγιση στο λιμάνι πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο 91.5» της Κω, ο κ. Μιχάλης Κόλλιας ανέφερε:
«Δεν έχω παρά να υλοποιήσω τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που η απόφαση λέει δυναμικές κινητοποιήσεις . Να μην αφήσουμε να προσεγγίσει κανένα πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των διοικητικών ορίων της Λέρου και από εκεί και πέρα, με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος και με όσους κατοίκους το επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν, να αποτρέψουμε την παραμονή των ανθρώπων αυτών. Καλοπροαίρετα. Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη τα οποία δεν μας αναλογούν».
O Δήμαρχος Λέρου, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο ίδιος δέχτηκε να δημιουργηθούν δομές στο νησί με προϋπόθεση η φιλοξενία να είναι για λίγες ημέρες και η ταυτοποίηση να γίνεται άμεσα.
«Εξαπατήθηκα. Ξεκάθαρα σας το δηλώνω. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δυστυχώς που δεν έχουν γίνει σεβαστές. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα αλλά δεν πρέπει να μεταφερθεί το ζήτημα στα νησιά μας καθώς θα έχει τρομερή συνέπεια στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας» σημείωσε.

http://www.briefingnews.gr/ellada/syriza-tour-gia-toys-prosfyges-apo-hio-sti-lero-sfodres-antidraseis-gia-ton-erhomo-toys

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top