.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Αυτό δεν είναι κράτος, είναι παρακράτος σε κάθε επίπεδο, έννοια, κυριολεκτικά και  μεταφορικά, τη στιγμή που κατάσχει την πρώτη κατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ψυχικό, καθώς δεν πλήρωσαν 200.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ!
Σε ρεπορτάζ της η πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, το οποίο έλαβε κατασχετήριο κατοικίας αφού αδυνατούσε να πληρώσει το φόρο του ΕΝΦΙΑ.
Το σπίτι, κληρονομήθηκε από τους γονείς της συζύγου και μόνο ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Ακόμη και όταν ο σύζυγος κατάφερε να μπει στις 100 δόσεις για το διακανονισμό του χρέους, αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!
Παρά τις προσπάθειες πώλησης, η κατοικία παρέμεινε στην κατοχή τους ενώ αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η αποχή των δικηγόρων.
Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ3, δήλωσε ότι ο ισχύον νόμος επιτρέπει τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας από το Δημόσιο, -καθώς αυτές απαγορεύονται να γίνονται από τις τράπεζες-, αλλά το ζήτημα θα μελετηθεί από την κυβέρνηση, όπως είπε.

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/ravasaki-tis-ntropis-esteile-dimosio-se-ilikiomenoys-gia-katashesi-tis-protis-katoikias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top