.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ενώπιον μίας καταστροφικής απόφασης για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης βρίσκεται η κυβέρνηση.
Επιχειρεί να επιβάλει φόρο ανά συνδρομητή, ευνοώντας απροκάλυπτα τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες Netflix, Amazon, Youtube, AppleTV, χωρίς καμία απόδοση φόρου στο ελληνικό δημόσιο.
Η απόφαση αυτή έχει άμεση επίπτωση στη SuperLeague, η οποία χρηματοδοτείται από τη Nova και τον ελληνικό κινηματογράφο που ενισχύεται από τη Nova και τον ΟΤΕ TV.
Οι ελληνικές εταιρείες αποδίδουν στην πολιτεία, εκτός των φόρων και του ΦΠΑ, αντάλλαγμα έως και 3% ετησίως επί των εσόδων τους για την άδεια δορυφορικής εκπομπής συνδρομητικής τηλεόρασης.
Παράλληλα καταβάλλουν όλους τους προβλεπόμενους φόρους επί των διαφημίσεων που προβάλλουν ενώ επιπλέον πληρώνουν ποσοστιαίες εισφορές επί του τζίρου τους υπέρ των Κέντρων Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών, υπέρ κινηματογράφου, υπέρ των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων κ.α.
Η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση θα  έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ τα έσοδα του δημοσίου είναι αυξανόμενα εξαιτίας της ανάπτυξης της αγοράς και την επιβολή του ετήσιου τέλους (0,5%-3% επί του τζίρου), με την επιβάρυνση των συνδρομητών με φόρο θα μειωθούν οδηγώντας σε αδιέξοδο όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο με Ελληνικά φορολογικά στοιχεία, προς όφελος εταιρειών εξωτερικού που δεν αποδίδουν κανένα έσοδο στο Ελληνικό Δημόσιο.

http://www.briefingnews.gr/media/i-kyvernisi-dialyei-kai-ti-syndromitiki-tileorasi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top