.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Αποφασισμένη να αποσυμπιέσει το λιμάνι του Πειραιά εμφανίζεται η κυβέρνηση, που σκληραίνει τη στάση της στο προσφυγικό.
«Δίνουμε την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς» αναφέρει στο Real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της. «Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι για τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ξένη χώρα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, ισχύουν οι νόμοι της χώρας αυτής».
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, θα επιδιώξει με σειρά κινήσεων να αποχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες. Μεταξύ άλλων αναμένεται σε συγκεκριμένες πύλες του λιμανιού, όπως έχουν πληροφορηθεί από χτες οι μετανάστες, να μην μοιραστεί από σήμερα φαγητό.
Σε περίπτωση δε που οι μετανάστες παραμείνουν στο χώρο θεωρείται βέβαιον ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και ελεγχόμενη βία, παρά τις αντιδράσεις που αναμένονται από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και συγκεκριμένες ΜΚΟ. Άλλωστε στο παρασκήνιο μαίνεται ένας σφοδρός πόλεμος κυβέρνησης, Ύπατης Αρμοστείας και συκγεκριμένων-λίγων-ΜΚΟ.
Σε Παυλόπουλο και Τσίπρα
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη χώρα μας αύριο και μεθαύριο έξι υπουργοί και υφυπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι εν συνεχεία θα επισκεφθούν και την Τουρκία.
Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο Bert Koenders, Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Harlem Désir, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ο Miroslav Lajčák, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, ο Sandro Gozi, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, η Margarida Marques, Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Ian Borg, Υφυπουργός στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, αρμόδιος για την προετοιμασία της Προεδρίας της Μάλτας στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2017 και τη Διαχείριση Πόρων της ΕΕ.
Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας Γιάννη Ταφύλη.
Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γιάννης Μουζάλας
Εν τω μεταξύ χθες εξήλθε από το νοσοκομείο ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος νοσηλεύτηκε με προβλήματα πίεσης και δέχτηκε μεταξύ άλλων τα τηλεφωνήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.
ΠΗΓΗ: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top