.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Βούλγαροι πολίτες  σε ρόλο αστυνομικών αρχών περιπολούν τα σύνορα για παράτυπους
μετανάστες και συλλαμβάνουν τους φοβισμένους μετανάστες περνώντας τους χειροπέδες.
Οπως φαίνεται από το βίντεο το οποίο είναι από κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από πληθώρα καναλιών της γειτονικής χώρας οι «συλλήψεις» είναι άγριες: Τρεις έντρομοι μετανάστες έχουν ακινητοποιηθεί από πολίτες σε δασώδη περιοχή της Βουλγαρίας στα σύνορα με την Τουρκία. Τους έχουν δέσει τα χέρια πισθάγκωνα και τους έχουν αναγκάσει να είναι στο έδαφος.
Η δημοσιοποίηση των σκηνών αυτών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από ΜΚΟ και κινήσεις πολιτών που προειδοποιούν ότι έρχονται και χειρότερα.
«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν», προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Επιτροπή του Ελσίνκι». Ο ίδιος ο επικεφαλής της συνοριακής βουλγαρικής αστυνομίας χαρακτήρισε ως «το λιγότερο παράνομη» την κίνηση των ιδιωτών.
Η Βουλγαρία, ανησυχεί για το κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ και ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της. Ωστόσο, πρόσφατα, ένας πολίτης έχει ανακηρυχθεί ως «ήρωας» από τοπικά ΜΜΕ όταν αποκαλύφθηκε ότι καβάλα στη μηχανή-γουρούνα του έψαχνε για παράτυπους μετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία, κατά τον ελεύθερο χρόνο του.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του σε βουλγαρικά ΜΜΕ επαίρονταν ότι έχει συλλάβει ήδη 25 μετανάστες. Καλούσε δε πολίτες να συνδράμουν για να ιδρύσουν την ανεπίσημη «εθελοντική ομάδα συνόρων» για να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας. Πρότεινε μάλιστα να δίνει αμοιβή το κράτος για κάθε παράτυπο που θα συλλαμβάνονταν ώστε να δώσει κίνητρα για να συμμετάσχουν και άλλοι.

http://www.briefingnews.gr/kosmos/voylgariapolites-piran-nomo-sta-heria-toys-kai-syllamvanoyn-metanasteseikonesvinteo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top