.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η κατάσταση στον Πειραιά έχει βγεί τελείως εκτός ελέγχου , με πάνω από
5.350 πρόσφυγες και μετανάστες να παραμένουν στο λιμάνι μετατρέποντάς το σε καταυλισμό.
Ακόκα  και οι εκπρόσωποι του δήμου που από την πρώτη στιγμή είχαν δώσει το παρών εκεί για να προσφέρουν τα απαραίτητα στους μετανάστες, δεν κατάφεραν να παραμείνουν μετά από τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη Τρίτη.
«Τα μαζέψαμε και φύγαμε ήδη. Ο Δήμος δεν μπορεί να αποχωρήσει από το λιμάνι, διότι είναι Πειραιάς. Αλλά ως φυσική παρουσία και με την προσπάθεια όλη αυτής που γίνεται τον τελευταίο καιρό, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτή την αβελτηρία συντονισμού από την Πολιτεία και την όλη δραστηριότητα εκεί, ως συντονισμός, και από τις άλλες ομάδες που είναι εκεί {...} Έχουμε αφήσει καζάνια και γκάζια και ας τα αναλάβει κάποιος, να έχει την ευθύνη. Να αναλάβει και η Πολιτεία την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμβαίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης.
Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και η Ευρώπη ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον της.

Στο λιμάνι της Χίου διανυκτέρευσαν οι πρόσφυγες

Το λιμάνι της Χίου χθές έγινε αυτοσχέδιο hotspot, αφού διανυκτέρευσαν πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν από το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ.
800 άτομα, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην Τουρκία επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στο λιμάνι, αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων.
Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου, στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, παραμένουν περί τα 600 άτομα.
  

http://www.briefingnews.gr/ellada/kataylismos-5000-prosfygon-sto-limani

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top