.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η Ικαρία είναι από τα γνωστότερα νησιά από την μυθολογία μας αλλά και κατά την παράδοση,
εκτός από τόπος γέννησης του Διόνυσου, ήταν αγαπημένος τόπος διαμονής της θεάς Άρτεμης, αλλά και των Ναϊάδων που συνόδευαν τον Διόνυσο. Το νησί είναι γνωστό και για τα ιαματικά λουτρά τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου μας.
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά, και μέσα σε αυτούς αρχαίοι Έλληνες γιατροί, φυσικοί, ιστορικοί και γεωγράφοι.
Η Ικαρία είναι γνωστή για το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων της, που ξεπερνούν τα 100 χρόνια, καθώς σε δημοσίευμά τους οι New York Times κάνουν αφιέρωμα στο νησί «όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν». Το δημοσίευμα βασίστηκε σε οδηγό για το National Geographic του Νταν Μπούτνερ ο οποίος μελετά λαούς με ηλικίες ρεκόρ κι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το νησί, να συνομιλήσει με ντόπιους αλλά και γιατρούς που του μίλησαν για το υψηλό ποσοστό μακροζωίας. Πέρα από αυτό όμως του αποκάλυψαν και μυστικά όπως τα βότανα, τον καλό ύπνο και την έλλειψη άγχους.
Η Ικαρία είναι ένα πανέμορφο νησί που αξίζει να επισκεφτείτε. Συνδυάζει καλό φαγητό, ωραίες παραλίες και φυσικά χαλαρούς ρυθμούς και ηρεμία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το νησί αυτό ορίζει το νόημα των διακοπών.
Οι παραλίες που θα πρέπει να επισκεφθείτε, Μεσακτή, Λιβάδι, Νάς, Κυπαρίσσι, Κεραμέ, Φύτεμα, Φλές, Κάμπος, Οινόη, Καραβόσταμο, Γιαλισκάρι, Κιόνι, Αυγολύμι, Λειβάδα, Σεϋχέλες.
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες:
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 Φυσιολατρικοί περίπατοι
 
 
  

http://www.briefingnews.gr/taxidia/ikariagnorizontas-nisi-tis-makrozoias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top