.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στην Αθήνα τη Δευτέρα η Βελκουλέσκου -
Χωρίς καμία υπόσχεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επέστρεψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Αθήνα. Τόσο από Βρυξέλλες όσο και από Ουάσινγκτον επιθυμούν  να κλείσει το αργότερο μέχρι το Πάσχα η αξιολόγηση και να επέλθει συμφωνία. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε συμφωνία μέσα στις  επόμενες μέρες, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τη Wall Street Journal  το Βερολίνο ταυτίζεται με τη γραμμή του Πολ Τόμσεν  για επιπλέον σκληρά μέτρα αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Γερμανός υπουργός Β. Σοίμπλε, αθετεί και εκείνος τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και βλέπει νέα επώδυνα μέτρα εκτός από τα ήδη προγραμματισμένα. Ο στόχος του Γερμανού υπουργου΄Οικονομικών, είναι να "χαιδέψει" λίγο τα αυτιά του ΔΝΤ και του Πολ Τόμσεν που ζητά επίμονα μέτρα ύψους 8 δις ευρώ.
Όπως αναφέρει η WSJ, τα μέτρα αυτά θα ληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επόμενων ετών που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.
Για την ώρα η χώρα μας βρίσκεται πρό χρεοκοπίας τον Ιούλιο, με ομόλογα δις ευρώ να λήγουν. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνάντησε για δεύτερη φορά τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπου επισφραγίστηκε η επιστροφή του ΔΝΤ στην Αθήνα και στο τραπέζι των διαπραγματεύεων από την ερχόμενη εβδομάδα.

http://www.briefingnews.gr/oikonomia/stin-athina-ti-deytera-i-velkoyleskoy-symfonia-mehri-pasha-epithymoyn-oyasingkton-kai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top