.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης

Με την έναρξη της εφαρμογής του taxis για την υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων έτους 2015, διαπιστώσαμε ότι, δε συμπεριλαμβάνονται οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές (βάσει των διατάξεων του ν.4307/2014) που εισπράχθηκαν το έτος 2015 στο άθροισμα των καθαρών ποσών από μισθούς (κωδικοί 301 & 302), αλλά αναγράφονται διακεκριμένα στον πίνακα μηνυμάτων με την ένδειξη: «Αναδρομικά αποδοχών εκτός συντάξεων που φορολογούνται στο έτος που ανάγονται (υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν)...

Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε επίσης πως, δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των ποσών αυτών και θα πρέπει όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις, να κατατεθούν χειρογράφως στη ΔΟΥ, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικων (ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016), που αφορούν στον λόγο υποβολής τους, ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ δλδ.31-12-2015, ειδάλλως θα επιβληθούν πρόστιμα!

Το θέμα αναμένεται να λάβει διαστασεις τις επόμενες ημέρες καθόσον, αφενός θεωρείται αδύνατη η προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ των χιλιάδων στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. (αρα θα απαιτηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των ποσών αυτων) αφετέρου θα απαιτηθεί και σχετική εγκύκλιος-ρύθμιση αποφυγής των σχετικών προβλεπομένων προστίμων, με δεδομένη την έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών με ημερομηνία 31-12-2015, αλλά με δυνατότητα αποκτήσεώς τους, τον Μάρτιο του....2016 !

Αναμένονται φυσικά και οι ενέργειες του υπουργείου εθνικής Άμυνας, προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει & αποφύγουν τα στελέχη, τις ομαδικές επισκέψεις στις κατά τόπους, Δ.Ο.Υ.

http://www.onalert.gr/stories/forologikh-dhlvsi-ti-problhma-exoun-oi-stratiwtikoi/49078

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top