.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Στην Ελλάδα, όπως πολλά άλλα πράγματα, έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων. Ο ρατσισμός είναι μία ιδεολογία που κάνει κακή χρήση της βιολογίας του ανθρώπου, ενώ ρατσιστής είναι εκείνος που θεωρεί ότι τα γονίδια της δικής του ράτσας είναι ανώτερα από τα γονίδια μιας άλλης ράτσας και διά του λόγου αυτού προσπαθεί να της επιβληθεί. Το να μην θέλω να συνυπάρχω με έναν μαύρο γιατί είναι μαύρος, αυτό είναι ρατσισμός, το να μην θέλω να συνυπάρχω με ισλαμιστές γιατί η κουλτούρα τους, τα ήθη και τα έθιμά τους με ανατριχιάζουν, αυτό λέγεται κοινή λογική και είναι και θα πρέπει να παραμείνει να είναι, δικαίωμά μου. 
 Όσον αφορά τον όρο πρόφυγας θα εξηγήσω γιατί κανένας ΄μετανάστης από όσους βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας δεν δικαιούται αυτό τον χαρακτηρισμό.

Όσοι εκ των εισελθόντων εκ Τουρκίας χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, που υπολογίζονται περίπου στο 40% των εισελθόντων στη χώρα, όφειλαν ήδη σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, να είχαν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα, πράγμα που δεν κάνουν, γιατί αν το κάνουν, αφενός θα εξεταστεί αν είναι όντως πρόσφυγες, αν έρχονται δηλαδή απευθείας από εμπόλεμες περιοχές όπου κινδύνευε η ζωή τους, που σημαίνει ότι αν δεν είναι, αν προέρχονται δηλαδή από ασφαλείς περιοχές, θα απελαθούν, ενώ αν είναι, το πιθανότερο είναι να μείνουν εδώ και δεν το θέλουν.
Συνεπώς, το ποσοστό εκείνων που δικαιούνται τον χαρακτηρισμό "πρόσφυγας" στη χώρα μας, είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από το 40% των λαθροεισελθόντων.
Όσον αφορά λοιπόν για το 60% αυτών των λαθροεισελθόντων στην Ελλάδα, που όπως είπαμε στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο, αυτοί θα έπρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί και απελαθεί, ως λαθρομετανάστες σύμφωνα με τους νόμους της χώρας μας αλλά και κάθε άλλης κυρίαρχης χώρας του κόσμου.
Οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου, που σέβεται τους πολίτες της και την εθνική της κυριαρχία αυτό θα είχε ήδη κάνει.
Παρόλα αυτά, κανείς από όλους όσους μπαίνουν στην χώρα μας λαθραία από τα παράλια της Τουρκίας δεν δικαιούται στην πραγματικότητα τον χαρακτηρισμό του "πρόσφυγα", διότι, όσοι κατέφυγαν στην Τουρκία από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, θα όφειλαν να είχαν ζητήσει άσυλο στην Τουρκία ως χώρα εισόδου αυτών από τις εμπόλεμες περιοχές όπου κινδύνευαν οι ζωές τους.
Η Τουρκία τότε, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, θα εξέταζε το αίτημα του καθενός ξεχωριστά και εκείνη τότε θα έλεγχε ποιος πραγματικά είναι πρόσφυγας και θα προέβαινε στις περαιτέρω ενέργειες.
Συνελόντι ειπείν, όσοι βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας και δεν έχουν έρθει εδώ απευθείας από κάποια εμπόλεμη περιοχή του πλανήτη, είναι λαθρομετανάστες ή αν σας ενοχλεί ο όρος, παράνομοι, ή παράτυποι μετανάστες, και σύμφωνα με το Ποινικό μας Δίκαιο θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί και επαναπροωθηθεί στις χώρες τους ή στη χώρα από την οποία εισήλθαν παρανόμως στη δική μας
Αν η ελληνική κυβέρνηση είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τη διαφορά του λαθρομετανάστη από τον νόμιμο πρόσφυγα, σήμερα στην Ειδομένη και στα hotspot δεν θα στοιβάζονταν νόμιμοι πρόσφυγες από τη Συρία ένα τουρλουμπούκι με δεκαοχτάχρονους Σομαλούς και Μπαγκλαντεσιανούς λαθρομετανάστες.
Η όποια όμοια αντιμετώπιση ενός λαθρομετανάστη και ενός πρόσφυγα, δεν είναι δείγμα ανθρωπισμού, αλλά δείγμα επικίνδυνης ανευθυνότητας που αποβαίνει στην τελική εις βάρος των προσφύγων, αλλά κυρίως, και ας μην το ξεχνάμε αυτό, εις βάρος των πολιτών της ίδιας μας της χώρας και των νέων παιδιών της, που θα αναγκαστούν είτε να ζήσουν σε μία χώρα που δεν θα μπορεί πλέον να τους εξασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης, είτε να γίνουν τα ίδια τους μετανάστες σε άλλες χώρες που είχαν την οξυδέρκεια να αντιληφθούν εγκαίρως την διαφορά του λαθρομετανάστη από τον πρόσφυγα.

πηγη
https://www.facebook.com/ioannisarampatzis/posts/1031838560173019

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top