.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας


Προσπάθεια να εξαλείψει τα ψεύτικα προφίλ που χρησιμοποιούν φωτογραφίες και ονόματα
άλλων χρηστών κάνει το Facebook με ένα νέο εργαλείο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που ετοιμάζει το κοινωνικό δίκτυο και το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες και όνομα για να φτιάξει έναν άλλο ίδιο λογαριασμό.
Όταν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανιχνεύει ότι υπάρχει και αλλού μια φωτογραφία σας και το όνομά σας θα στέλνει ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει σχετικά με το προφίλ.
Στη συνέχεια θα σας ζητάει να προσδιορίσετε αν το εν λόγω προφίλ σας υποδύεται με τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών ή αν ανήκει σε κάποιον άλλο που δεν σας έχει κλέψει τα στοιχεία.
Αν και οι ειδοποιήσεις είναι αυτοματοποιημένες, τα προφίλ που θα φαίνονται ως αντιγραφές θα ελέγχονται χειροκίνητα και από τους εργαζόμενους στο Facebook που έχουν αναλάβει αυτό το κομμάτι.
Το χαρακτηριστικό του οποίου οι δοκιμές ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015 έχει πλέον καλύψει το 75% των χρηστών σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του στο μέλλον. Παρά την μακροχρόνια πολιτική της εταιρείας κατά των διπλών προφίλ ή όσων κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα άλλων για να φτιάξουν παρόμοιους λογαριασμούς, το φαινόμενο δεν έχει καταπολεμηθεί πλήρως. Προς επίλυση αυτού κάποια στιγμή το Facebook ζήτησε από τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν ψευδώνυμα αλλά το αληθινό τους όνομα στον λογαριασμό τους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κοινωνικού δικτύου, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση για τις γυναίκες, καθώς τυχόν πλαστοπροσωπία τους σε κάποιες χώρες μπορεί να επιφέρει ορισμένες πολιτιστικές ή κοινωνικές προεκτάσεις. Σκοπός του κοινωνικού δικτύου εξάλλου είναι οι χρήστες του να αισθάνονται ασφαλείς και να μην νιώθουν ότι μπορούν να εξαπατηθούν ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το Facebook εξετάζει και νέα εργαλεία ασφάλειας, κάποια από τα οποία έχουν να κάνουν με τις γυμνές φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο.
FB

http://www.pronews.gr/portal/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top