.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Σε ιδιωτικές εταιρείες αναθέτουν την είσπραξη των κοινοχρήστων λόγω των συσσωρευμένων οφειλών όλο και περισσότερες πολυκατοικίες. Οι διαχειριστές αναγκάζονται να χτυπούν τις πόρτες των διαμερισμάτων αρκετές φορές προκειμένου να γεμίσουν το κοινό ταμείο, αλλά συχνά μάταια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εξηγούν επαγγελματίες του χώρου, οφείλονται κοινόχρηστα από το 2013, ενώ τα χρέη μπορούν να ξεπερνούν ακόμη και τις 3.500 ευρώ ανά διαμέρισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Οι εταιρείες κάνουν αυτό που είναι δύσκολο στο διαχειριστή: επιμένουν με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ή και επιστολές προσπαθώντας να πείσουν όσους χρωστούν να αποπληρώσουν τμήμα της οφειλής ή συμφωνώντας μαζί τους διακανονισμό στα χρέη. Στην πρώτη φάση τα οφειλόμενα καλύπτονται από το αποθεματικό. Όταν όμως το ποσό μεγαλώνει το γραφείο απευθύνεται στη συνέλευση των ιδιοκτητών, η οποία έχει την αρμοδιότητα να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Πλέον δεχόμαστε πιστωτικές, αλλά και κατάθεση σε λογαριασμό μέσω web banking. Επίσης κάνουμε διακανονισμούς. Ξεκινούν ακόμα και από τα 5 ή 10 ευρώ την εβδομάδα» λέει η κ. Ελένη Ιακωβίδου, υπεύθυνη της εταιρείας διαχείρισης κτιρίων «Πολυκατοικείν» στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών μία στις δύο πολυκατοικίες δεν έχει θέρμανση, ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα με τις χαμηλές θερμοκρασίες. «Η κατανάλωση πετρελαίου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 70%. Η κεντρική θέρμανση έχει σχεδόν καταργηθεί. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κλιματιστικά, τζάκια ή αερόθερμα ενώ διαδεδομένα είναι και τα ατομικά συστήματα φυσικού αερίου» λέει η κ. Ιακωβίδου.

http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/259392/eispraktikes-etaireies-gia-ta-koinohrhsta-ton.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top