.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η εγκληματικότητα στην Ολλανδία μειώνεται σταθερά με αποτέλεσμα ήδη το ένα τρίτο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας να είναι άδειο - Ποια λύση βρήκαν οι Ολλανδοί για να γεμίσουν τις φυλακές τους 

Η εγκληματικότητα στην Ολλανδία θα μειώνεται σταθερά σε ποσοστό 0,9 % μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια και ως εκ τούτου πολλές από τις φυλακές της θα κλείσουν. Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας την Δευτέρα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Jaap Oosterveer έκανε λόγο για «καλά» και «κακά» νέα.

Η μείωση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία έχει ως αποτέλεσμα να έχει ήδη μείνει κενό το ένα τρίτο από τις συνολικά 13.500 φυλακές της χώρας ενώ η ακόμα μεγαλύτερη αναμενόμενη μείωση έκνομων πράξεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα θα βάλουν λουκέτο. Τα «καλά» νέα είναι ότι μειώνονται οι εγκληματίες, αλλά τα «κακά» νέα πως πολλοί εργαζόμενοι στις φυλακές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ολλανδίας (FNV), 1.900 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι ενώ 700 εξ αυτών θα αναγκαστούν να υπηρετούν ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σωφρονιστικά ιδρύματα.Σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα των «άδειων κελιών» η ολλανδική κυβέρνηση προχώρησε στην μίσθωση των φυλακών της με την μέθοδο leasing και έχει ήδη συμφωνία να στεγάσει φυλακισμένους από το Βέλγιο και την Νορβηγία. Στο πλαίσιο της καινοτόμου προσπάθειας 300 Βέλγοι εγκληματίες βρίσκονται έγκλειστοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα της πόλης Tilberg στο βόρειο τμήμα ενώ η χώρα υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τριετή συμφωνία με την Νορβηγία για να «φιλοξενήσει» 240 κρατούμενους στην φυλακή του χωριού Veenhuizen στο Drenthe στην βορειοανατολική Ολλανδία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την φυλακή στην πόλη Roermond στα σύνορα με την Γερμανία σε πολυτελές ξενοδοχείο. Η μείωση της εγκληματικότητας στην Ολλανδία οφείλεται αφενός μεν στην γήρανση του πληθυσμού, αφετέρου στην τακτική των αρχών στα εγκλήματα χωρίς θύματα να επιβάλουν μικρότερες ποινές, να βάζουν ηλεκτρονική σήμανση στους ενόχους και να τους εντάσσουν σε προγράμματα απασχόλησης για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

http://www.protothema.gr/world/article/564158/ollandia-louketo-stis-fulakes-logo-elleipsis-eglimation-kai-eisagogi-fulakismenon/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top