.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Δε μας έφτανε χρόνια τώρα που αναφερόμαστε στις τραγικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών τα πράγματα χειροτερεύουν!
Ήδη από χθες το βράδυ, περί τις 11:30μμ της Δευτέρας 21 Μαρτίου, με την άφιξη των μεταναστών άρχισαν να μεταφέρονται με το στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών είτε άνθρωποι εξαντλημένοι είτε μικρά παιδιά. Από σήμερα από το πρωί οι στρατιώτες έχουν εντολή να πηγαίνουν ανά λίγα άτομα να εξετάζονται για πιθανές μεταδοτικές ασθένειες, ώστε να αποκλειστούν τέτοια ενδεχόμενα. Επίσης, αρκετά παιδιά είχαν ιώσεις και κρυώματα οπότε βρέθηκαν να περιμένουν στη σειρά στα έκτακτα της παθολογικής και της παιδιατρικής.
Οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για το παραμικρό και μόνοι τους το πρωί έκαναν σύσκεψη για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Όταν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο αριθμός των καθημερινών ασθενών, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνεται σε λίγες μέρες όσο αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσουν στην περιοχή.
Όπως διαπιστώσαμε από τους ανθρώπους που ήταν στα έκτακτα, από το Ιράκ και τη Συρία και συνομιλήσαμε μαζί τους – με τα λίγα αγγλικά που ξέρουν και χρησιμοποιώντας τον translate στα κινητά τους που είναι… διαπιστωμένα τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτουν MB – θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα ένας Ιρακινός μας ευχαρίστησε για τη βοήθεια και ζήτησε να βρει στοιχεία για την πρεσβεία που θέλει να απευθυνθεί!
Το ζήτημα πάντως είναι πέρα για πέρα σοβαρό. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι δεδομένες, δεν υπάρχει υποδομή για κάτι περαιτέρω, δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά κάποιος (ούτε Υπουργείο, ούτε βουλευτές, ούτε της Τ. Α.) οι γιατροί έχουν φτάσει να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν τα καθημερινά περιστατικά και είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν το επόμενο διάστημα.
Να σημειώσουμε ότι στην αναμονή είχε κόσμο που περίμενε πάνω από δύο ώρες και δεν εξυπηρετήθηκαν περιστατικά, λόγω της… περίεργης συμπεριφοράς κάποιων γιατρών.
Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

www.logospellas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top