.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

- Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής
- Ο πρωθυπουργός ψάχνει φόρμουλα για να μην φανεί ως “νίκη” του Πάνου Καμμένου
- Δεν αποκλείεται ο Μουζάλας να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά να έχει πόστο δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα
- Ο πρωθυπουργός εξέτασε ακόμη και το ενδεχόμενο της ρήξης με τους ΑΝΕΛ 

Το σενάριο περί παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα που πυροδοτήθηκε μετά το λεκτικό του ατόπημα να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία”, αναμένεται να “ενεργοποιηθεί” την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ψάχνει να βρει τη... φόρμουλα για να μην φανεί πως ο Πάνος Καμμένος είναι η αιτία του διαζυγίου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, επισήμως, από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο Γιάννης Μουζάλας θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που τοποθετείται τον Μάιο, μετά, δηλαδή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.


Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η επικρατέστερη φόρμουλα είναι ο κ. Μουζάλας να «ενεργοποιήσει» την παραίτηση που έχει ήδη υποβάλει στον πρωθυπουργό και αυτή να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, προκειμένου να μη μεταδοθεί η αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας υποχώρησε στην απαίτηση του κ. Π. Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός θα παραμείνει ενεργός στο μεταναστευτικό, όχι ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά σε ρόλο «δίπλα» στον πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, το δημοσίευμα, αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας εξέτασε ακόμη και το ενδεχόμενο της ρήξης με τους ΑΝΕΛ και τη διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θέση που μετέφερε και στον ίδιο τον κ. Καμμένο στη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης την περασμένη Τετάρτη.
Ομως, η ανοιχτή κυβερνητική κρίση απετράπη, όχι μόνον επειδή ο υπουργός Αμυνας συμφώνησε να κατεβάσει τους τόνους, αλλά και επειδή ο πρωθυπουργός θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης ή αλλαγής του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού μόνον υπό όρους πολιτικής του ηγεμονίας, δηλαδή αφού η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση επανεκκίνησης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει να ανακάμπτει δημοσκοπικά, εξελίξεις που το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει πως δεν πρόκειται να σημειωθούν πριν από το φθινόπωρο.
Πηγή: Καθημερινή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top