.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Έντονη κινητικότητα σε Βουλγαρία και Αλβανία, που ανησυχούν για την εμφάνιση προσφυγικών ροών στα σύνορα τους, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από αύριο Ιταλοί καραμπινιέροι.
Ενώπιων  του ενδεχόμενου να στραφούν οι ροές προς την Αλβανία και από εκεί για την Ευρώπη μέσω Ιταλίας ή Μαυροβουνίου, οι ιταλικές αρχές οργανώνουν την άμυνα τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είναι η πρώτη φόρα από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 40΄που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα.
Το κλείσιμο των συνόρων με επακόλουθο τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας ανακοινώθηκε και με επίσημο τρόπο από τον Ολλανδό υπεύθυνο για τη Μετανάστευση, μετά τη χθεσινή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.
«Ο διάδρομος των Δυτικών Βαλκανίων έκλεισε», δήλωσε ο κ. Ντάικοφ, ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας» με μεταγκαταστάσεις και ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή εφημερίδα: "Η Καθημερινή"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top