.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας
Στο ξεκίνημα αυτής της βδομάδας βρέθηκα στο Μόναχο, καλεσμένος της BMW στον εορτασμό για τα 100 χρόνια της εταιρείας.

=Η BMW ιδρύθηκε στις 7/3/1916 και στην αρχή έφτιαχνε αεροπορικούς κινητήρες εξ’ ου και έχει για σήμα την έλικα.

Την προηγούμενη Δευτέρα στις 7/3/2016 η γραμμή παραγωγής της BMW σταμάτησε για 4 ώρες καθώς και οι 122.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία βρέθηκαν μπροστά σε ειδικές γιγαντοοθόνες για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης για τους εορτασμούς των 100 ετών που θα κρατήσουν όλο το χρόνο.

Η τελετή στην οποία παρευρεθήκαμε, έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Ένα σημείο ιστορικό, εκεί έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972, ο τελικός του Μουντιάλ το 1974, εκεί βρίσκονται τα κεντρικά της BMW με το περίφημο 4κύλινδρο κτίριο, το Welt αλλά και το μουσείο.Παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Βαυαρίας, μέχρι και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απεύθυνε χαιρετισμό από τις Βρυξέλλες.

Εκεί παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο του μέλλοντος (Vision 100) όπως το σχεδιάζουν οι μηχανικοί της BMW. Η βασική φιλοσοφία για το αυτοκίνητο του μέλλοντος:

•    Ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις,
•    Αυτόνομη κίνηση εκτός αν θέλεις να οδηγήσεις
•    Να εκφράζει τα συναισθήματά του
•    Να μαθαίνει τις συνήθειές σου και να προσαρμόζεται σ’ αυτές
•    Να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες σύγκρουσης
•    Στο εσωτερικό του θα μπορείς να δουλέψεις ή να κοινωνικοποιηθείς
•    Να προσφέρει ιδιωτικότητα και εξατομίκευση.

Θα αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ποδηλάτης κινείται σε παρακείμενο δρόμο χωρίς να είναι ορατός και βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο τον ανιχνεύει και σε ειδοποιεί με ειδική ένδειξη στο παρμπρίζ το οποίο έχει όλο head up display.Το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι γεμάτο ειδικές ψηφίδες, σα λέπια που φωτίζονται με διαφορετικά χρώματα, ώστε το αυτοκίνητο να εκφράζει τα συναισθήματά του.  Όταν επιλέξεις να κινείται αυτόνομα (ease mode), γίνεται λευκό το σχετικό φως απ’ έξω ώστε να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι. Όταν επιλέξεις να οδηγήσεις το φως γίνεται κόκκινο (boost mode). Αν κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα για την επικείμενη στροφή (σ.σ: το αυτοκίνητο γνωρίζει που βρίσκεται) τότε σε προειδοποιεί, οι ψηφίδες/λέπια στο ταμπλό κοκκινίζουν, όσο πιο κρίσιμη η κατάσταση ανάβουν περισσότερες και αφού ανάψουν όλες, παρεμβαίνει το αυτόματο σύστημα για να σε προστατέψει από τον εαυτό σου.

Το αυτοκίνητο καταγράφει μαθαίνει τις οδηγικές συνήθειές σου, τη μουσική που σου αρέσει, τους συνήθεις προορισμούς, τα συνήθη τηλέφωνα, τα αγαπημένα σου εστιατόρια, τους διαδικτυακούς σου φίλους και άλλα πολλά. Αυτά αποθηκεύονται στο BMW Cloud και δημιουργείται ένα προσωπικό προφίλ BMW. Όταν μπεις σε άλλη BMW (σ.σ: αγοράζεις καινούργια, ή νοικιάζεις όταν μακριά από τη δικιά σου) το προφίλ αυτό ενεργοποιείται και έχεις ξανά το δικό σου εξατομικευμένο περιβάλλον σου, το δικό σου αυτοκίνητο.Τα πλαϊνά τζάμια θα είναι στην απόχρωση του αυτοκινήτου αλλά θα φέρουν ειδική τεχνολογία που θα σου επιτρέπουν να γίνεσαι ορατός όποτε θες. To αυτοκίνητο του μέλλοντος θα χρησιμοποιεί fuel cells και θα χρειάζεται σπάνια ανεφοδιασμό. Οι τροχοί του θα είναι καλυμμένοι κάτω από το αμάξωμα για αεροδυναμικούς λόγους. Το αμάξωμα θα ακολουθεί την κίνησή τους διαθέτοντας ελαστικότητα σ’ αυτό το σημείο.

Όλα αυτά δεν αποτελούν σενάρια, ούτε σχέδια σε υπολογιστή. Πρόκειται για κόνσεπτ πάνω στο οποίο εργάζονται πάνω από 600 μηχανικοί της BMW.

«Ο ασφαλέστερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το σχεδιάσεις» κατέληξε την ομιλία του ο επικεφαλής της BMW, Χάραλντ Κρούγκερ προτού ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα επόμενα 100 χρόνια της BMW.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top