.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η πρακτική μοιάζει απίστευτη, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή - Η αντιγραφή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα σχολεία και για την είσοδο σε θέσεις εργασίας στο δημόσιο - Δείτε πώς την αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι του στρατού στο κρατίδιο Μπιχάρ

Μια θέση εργασίας στο δημόσιο ή στον στρατό θεωρείται μεγάλη επιτυχία στην Ινδία. Έτσι τα φαινόμενα αντιγραφής στις εξετάσεις που έχουν καταγραφεί είναι πολλά. Οι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις για αξιωματικούς του στρατού στο κρατίδιο Μπιχάρ, προφανώς απελπισμένοι από το μεγάλο σκάνδαλο αντιγραφής που είχε ξεσπάσει το περασμένο έτος, όταν οι επίδοξοι στρατιωτικοί πλήρωσαν για να γράψουν στην θέση τους κάποιοι άλλοι, ανακάλυψαν μια νέα «αποτελεσματική» μέθοδο με την οποία η αντιγραφή σίγουρα αποκλείεται.

Την Τρίτη 1.000 υποψήφιοι για θέσεις στον στρατό έδωσαν εξετάσεις μόνο με τα εσώρουχά τους σε ένα απέραντο χωράφι ενώ έγραφαν έχοντας τα χαρτιά τους επάνω στα γόνατά τους! Ο μόνος ντυμένος ήταν ο επιτηρητής τους.  Η πρωτότυπη μέθοδος εξετάσεων είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Indian Express μαζί με τις ανάλογες φωτογραφίες. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δώσουν εξετάσεις οι 1.000 υποψήφιοι καθώς ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων καθιστούσε αδύνατη την σωματική έρευνα.Μετά την έκταση που πήρε το θέμα και την ενέργεια ενός δικηγόρου να ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της μεθόδου του στρατού το Ανώτατο Δικαστήριο στο Μπιχάρ κάλεσε το υπουργείο Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Το κρατίδιο είναι από τα πιο φτωχά στην Ινδία και αυτό ίσως εξηγεί το συχνό φαινόμενο της αντιγραφής από τους μαθητές, αφού οι καλοί βαθμοί είναι το «εφαλτήριο» για μια θέση στον δημόσιο τομέα.

Εκπρόσωπος του στρατού στο Νέο Δελχί αρνήθηκε να σχολιάσει το παράδοξο γεγονός. Η αντιγραφή στα σχολεία της Ινδίας γίνεται με την παλιά μέθοδο των κρυφών σημειώσεων, με υψηλής τεχνολογίας κάμερες ή με τους γονείς των υποψηφίων να σκαρφαλώνουν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν από το παράθυρο στα παιδιά τους τα θέματα των εξετάσεων.

.

http://www.protothema.gr/world/article/558003/india-edosan-exetaseis-se-horafi-mono-me-ta-esorouha-gia-na-boun-ston-strato/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top