.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η αίθουσα - και όχι το περίπτερο - της Τουρκίας, στην φετινή Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο
Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, για τις οποίες υπεύθυνοι θεωρήθηκαν το Ισλαμικό Κράτος ή Κούρδοι μαχητές, καθώς και η διπλωματική διαμάχη με τη Ρωσία, πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι εμφανίζονται μειωμένες κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι και τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου. Εκατοντάδες ξενοδοχεία, πανσιόν και μικρά θέρετρα διατίθενται προς πώληση.
Ο τουρκικός τουριστικός κλάδος γνώρισε άνθηση τα τελευταία χρόνια χάρη στους Ρώσους τουρίστες που συνέρρεαν στις ακτές της Μεσογείου καθώς και στους επισκέπτες από δυτικές και αραβικές χώρες, καθώς η Τουρκία θεωρήθηκε σταθερή και ασφαλής σε σχέση με προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.
Ο τουρισμός αντιστοιχεί σε πάνω από το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Τουρκίας και απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ή περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα έσοδα από τον τουρισμό τριπλασιάστηκαν την περίοδο από το 2001 έως το 2014 φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 34,3 δισεκ. δολαρίων. Η μείωση του αριθμού των επισκεπτών θα μπορούσε να επιδεινώσει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, καθώς ο τουρισμός είναι βασική πηγή ξένου συναλλάγματος.
Οι αρχές έχουν προσπαθήσει να τονώσουν τον κλάδο, όπου τους τελευταίους μήνες σχεδόν 2.000 τουριστικές μονάδες έχουν διατεθεί διαδικτυακά προς πώληση. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για τη χορήγηση 543 εκατ. λιρών (190 εκατ. δολαρίων) σε άμεσες επιδοτήσεις και αναδιαρθρώσεις χρεών ενώ είπε ότι θα παράσχει πιστωτικές εγγυήσεις σε εγχώριους τουριστικούς πράκτορες και θα επιδοτεί συγκεκριμένες πτήσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς ομίλους, έπονται μεγαλύτερες δυσκολίες. Ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδίων παγκοσμίως, είπαν ότι οι θερινές τους κρατήσεις για την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι.

http://www.news.gr/travel/ta-nea-toy-toyrismoy/article/259324/tromokratia-kai-rosiko-empargko-voyliaxan-ton-to.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top