.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Εκτιμούν ότι θα φτάσουμε στο απόλυτο όριο των 2 βαθμών Κελσίου που είχε τεθεί από την παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα έως το 2030

Συναγερμό σήμαναν οι ερευνητές των αυστραλιανών πανεπιστημίων του Κουίνσλαντ και του Γκρίφιθ για την υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς σύμφωνα με έρευνά τους έρχεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Σύμφωνα με τον «παγκόσμιο δείκτη ενέργειας» των ερευνητών η άνοδος της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου θα συμβεί μέχρι το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση ορόσημο των 2 βαθμών Κελσίου θα σημειωθεί μέχρι το 2030. Υπενθυμίζεται ότι το όριο αυτό είχε τεθεί ως το απόλυτο όριο για την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ για το περιβάλλον στο Παρίσι.

Στην έρευνα των Αυστραλών επιστημόνων για πρώτη φορά περιλαμβάνεται ο παράγοντας της ενέργειας κατ' άτομο που έχει διπλασιαστεί από το 1950 σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθυσμού ως ένας τρόπος υπολογισμού για την εκπομπή καυσαερίων και την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα τους κάνουν ακόμα πιο επιτακτική τη μετάβαση από τα ορυκτά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

http://www.protothema.gr/environment/article/560179/sunagermos-apo-tous-epistimones-epitahunetai-i-uperthermansi-tou-planiti-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top