.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Απειλή για την διαπραγμάτευση είναι οι παράλογες απαιτήσεις, ιδιαίτερα του ΔΝΤ και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό κενό.

Για προβλέψεις και απαιτήσεις που ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο κάνει λόγο η εφημερίδα “Η Αυγή” αναφέροντας την πρόβλεψη του ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό του 2016 που ανεβαίνει στα 4 δισ. ενώ η πρόβλεψη Τόμσεν κάνει λόγο για κενό 9 δισ. Μέχρι το 2019.
Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για πισωγύρισμα στη διαπραγμάτευση καθώς παρά τις προτάσεις της κυβέρνησης οι οποίες σε μεγάλο βαθμό προσέγγισαν την Ευρωπαϊκή πλευρά η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών μετατέθηκε για μετά τις 7 Μαρτίου και ύστερα απ' τη σύνοδο για το προσφυγικό και μάλιστα όπως επισημαίνεται αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την επισήμανση του ίδιου του ΔΝΤ ότι τον Μάρτιο λήγουν ομόλογα ύψους 1,8 δισ. Ευρώ.
Μεγάλο αγκάθι παραμένει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους Θεσμούς.
Μάλιστα, είναι τέτοιο το χάσμα που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως οι Βρυξέλλες να ζητήσουν και την παρέμβαση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να βρουν λύση σε πιο υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Το θέμα της επιστροφής του κουαρτέτου θα βρεθεί και στο επίκεντρο του Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα, ενώ όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Star μετά τη Δευτέρα θα υπάρχει καλύτερα εικόνα.
Ο Πρωθυπουργός πάντως στη συνέντευξή του (διαβάστε εδώ) δήλωσε αισιόδοξος παρά τις καθυστερήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας”.

 http://www.newsit.gr/oikonomia/Eftasan-sto-amin-Neo-mnimonio-thelei-to-DNT/589042

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top