.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την έναρξη-υποστήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.
Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» καλύπτει όλη τη χώρα και ανοίγει για υποβολή αιτήσεων στις 8 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται, στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης, έργα με συνολικό προϋπολογισμό από 5.000 έως 25.000 ευρώ. Ποσό που μπορεί να αυξηθεί εάν η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Στην περίπτωση συνεργασίας δύο δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου έχει «οροφή» τις 40.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση συνεργασίας τριών ή περισσότερων δικαιούχων τις 50.000 ευρώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το προσφυγικό και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και προσλήψεις εκτός Μνημονίου. Θα καλυφθούν θέσεις από ειδικότητες ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Συνολικά 450 εκατομμύρια ευρώ ζήτησε η Ελλάδα από την Ευρώπη προκειμένου να προχωρήσει σε αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στους καταυλισμούς των προσφύγων. Οι αρχικές θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν οι υπεράριθμες ανάγκες.
Αρχικά, με προσωπικό θα ενισχυθούν τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων (hotspots) και αργότερα και τα νησιά που δέχονται μεγάλο προσφυγικό ρεύμα. Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθορίστηκε το ύψος των μισθών των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στα παραπάνω προγράμματα. Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι θα λαμβάνουν μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.ά.). Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται νυχτερινή βάρδια στα hotspots.

http://www.news.gr/oikonomia/agora-ergasias/article/256944/neo-espa-dinei-se-apofoitoys-tritovathmias-50000.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top