.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ο Βρετανός αρθρογράφος και παρουσιαστής Simon Reeve μιλά στην Telegraph και αποκαλύπτει τι τον εντυπωσιάζει στη χώρα μας περιγράφοντας με θαυμασμό την ομορφιά της. Ο τίτλος μάλιστα σε όλα αυτά που περιγράφει είναι «Η Ελλάδα θα έχει πάντα την ικανότητα να εκπλήσσει»
Αποκαλύπτει ότι είχε την τύχη ως παρουσιαστής να ταξιδέψει σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου και ίσως κάνει σε κάποιον εντύπωση γιατί επικεντρώνεται στην Ελλάδα. «Για πολλούς λόγους η Ελλάδα είναι μια γνωστή έννοια - η τουριστική βιομηχανία της έχει φέρει εκατομμύρια επισκέπτες από εμάς. Αγαπάμε τον καιρό, τα νησιά, τον τρόπο ζωής. Τώρα όμως είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας. Γνωρίζουμε ότι έχει ένα αρχαίο παρελθόν - αλλά η γεωγραφική της θέση, όχι μόνο στην άκρη της Ευρώπης, αλλά στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα εξωτικό - ακόμα και ακραίο - μέρος της ηπείρου μας. Φυσικά, η θέση της υπαγορεύει επίσης ότι, ενώ ζει μέσα σε μια αβέβαιη οικονομική περίοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης» δηλώνει ο παρουσιαστής, ο οποίος επισκέφτηκε τη Λέσβο βλέποντας από κοντά την εισροή των προσφύγων και αναφέροντας πόσο ζεστοί και φιλόξενοι είναι οι Έλληνες με τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα. «Οι Έλληνες πρέπει προφανώς να κρατήσουν τους τουρίστες που ταξιδεύουν, διότι είναι το κλειδί για την επιβίωσή πολλών νησιών. Έτσι, αν αγαπάτε την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι απολύτως κατανοητό ότι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, συνεχίζοντας να πηγαίνουμε εκεί» αναφέρει.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας τις οποίες επισκέφθηκε όπως την Κρήτη, τη Σύμη και την Ήπειρο. «Είναι μια χώρα με μια ατελείωτη ικανότητα να εκπλήσσει. Οι Κρητικοί είναι εξαιρετικοί, δυναμικοί άνθρωποι. Η καλύτερη στιγμή μου από το ταξίδι μπορεί να ήταν η βραδιά που πέρασα με μια ομάδα βοσκών, τρώγοντας ψητό αρνί, κάτω από το νυχτερινό ουρανό, και ακούγοντας την αισιοδοξία τους για το μέλλον. Αυτοί, και πολλοί Έλληνες, έχουν αποδεχθεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα τώρα. Αλλά αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια, έτσι ώστε αισθάνονται ότι θα είναι μια χαρά, ότι θα ξεπεράσουν τα τελευταία προβλήματά τους» λέει ο ίδιος και προσθέτει « (Η Ελλάδα) είναι ένα υπέροχο μέρος με καλό φαγητό, ένα υπέροχο κλίμα και μια στενή αίσθηση της κοινότητας» τονίζοντας την ομορφιά της Σύμης ένα μέρος στο οποίο τον «μύησε» η σύζυγός του που το επισκέπτεται χρόνια.
uemansdoeka1
Μίλησε όμως και για περιοχές λιγότερο γνωστές για τους τουρίστες. Αποκάλυψε την επίσκεψη του στην Ήπειρο και τη Χαράδρα του Βίκου λέγοντας ότι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Ωστόσο παρατήρησε ότι κατά την επίσκεψή του δεν είδε τουρίστες στο σημείο πράγμα πολύ παράξενο για ένα τόσο όμορφο μέρος. «Περπάτησα στην άκρη και ήμουν στην θέση να φωνάξω ένα δυνατό “Γεια!” που έκανε αντίλαλο σαν να ήμασταν σε ένα ξεχασμένο μέρος στη γη. Ωστόσο, ήμασταν εκεί, σε μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης - λίγες ώρες μακριά  από τη Μεσόγειο».

http://www.briefingnews.gr/taxidia/simon-reeve-i-ellada-tha-ehei-panta-tin-ikanotita-na-ekplissei

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top