.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Ώρα αποφάσεων στη Νίκαια. Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζουν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα και όλα δείχνουν πως οι αγρότες δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό.

Αγρότες και ασφαλιστικό. Ένας συνδυασμός που εδώ και εβδομάδες "πονάει" την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις όπως όλα δείχνουν κλιμακώνονται, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Επικυρώνουν την συνέχεια των μπλόκων!
Τη συμμετοχή της στην συνάντηση των αγροτών την Κυριακή στη Νίκαια αποφάσισε σε της σύσκεψη η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί συνολικά 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

 
Στο τραπέζι έπεσαν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για την κατεύθυνση των κινητοποιήσεων, με τους περισσοτέρους να ζητούν επ' αόριστον αποκλεισμούς σ' όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα.
Ορισμένοι πιο τολμηροί υποστήριξαν ότι θα πρέπει «να πλημμυρίσουμε την Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και την παρουσία μας απ' όλη τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί η απόσυρση του σχεδίου γα το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή τους με τη συμμετοχή των ιδίων, και στο πλαίσιο αυτό Βορειοελλαδίτες συμμετέχοντες στα μπλόκα δήλωσαν: «Δεν πάμε σε καμία συνάντηση, συζήτηση σε καμία επιτροπή όσα χαρτιά και να μας στείλουν».
Κλιμάκωση... όπως κι αν έρθει!
Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής από το μπλόκο της Νίκαιας μίλησαν το πρωί της Κυριακής στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai και τόνισαν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το.... πως αλλά το τι!
Δηλαδή η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι δεδομένη κι αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι ο ακριβής τρόπος!
"Ένας τρόπος είναι να πάμε στην Αθήνα να κάνουμε συλαλλητήριο, άλλος είναι να κλείσουμε την Εθνική Οδό αι τις παράπλευρες οδούς αλλά δεν θα κατεβούμε στην Αθήνα να κουβεντιάσουμε", έλεγαν χαρακτηριστικά, κάτι που δείχνει πως το ενδεχόμενο διαλόγου με την κυβέρνηση μοιάζει ακόμη... μακρινό.
"Μπλακ άουτ" στην Αθηνών - Λαμίας - Αποκλειμένη μέχρι το μεσημέρι
Ταξίδι εφιάλτης περιμένει τους οδηγούς που θα ήθελαν να κινηθούν από την Αθήνα προς τη Λαμία αφού το εθνικό δίκτυο παραμένει κλειστό σε 4 σημεία για 24 ώρες, ενώ συγχρόνως έχει κλείσει και το παλιό εθνικό δίκτυο από τα μπλόκα των αγροτών σε 2 σημεία.

 
Συγκεκριμένα οι αγρότες απέκλεισαν από χθες την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε 4 σημεία μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι.
Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.
Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας,όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.
Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ.της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες
Ακόμα οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

 
Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης,στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμείνει κλειστός για 24 ωρες.
Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.
Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα-Λαμία η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία. Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα στις συνελεύσεις τους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top