.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Η περίφημη Sequoia sempervirens με το παρατσούκλι «Στρατόσφαιρα- γίγαντας», που βρίσκεται
κάπου στο Humboldt Redwoods State Park στην Καλιφόρνια ήταν το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο μέχρι που δύο φυσιοδίφες ανακάλυψαν το… ακόμα ψηλότερο! Ο Chris Atkins και ο Michael Taylor αντίκρισαν μια ομάδα δέντρων στο Εθνικό Πάρκο Redwood της Καλιφόρνιας που ήταν ψηλότερα από ό,τι είχαν δει μέχρι τότε. Έκαναν προκαταρκτικές μετρήσεις χρησιμοποιώντας επαγγελματικό εξοπλισμό λέιζερ και ανακάλυψαν όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία δέντρα ψηλότερα από τη γιγάντια σεκόγια.

Το ψηλότερο ονομάστηκε Hyperion και είναι περίπου 3 μέτρα πιο ψηλό από το προηγούμενο, δηλαδή 115,61 μέτρα, ψηλότερο από το άγαλμα της Ελευθερίας. Μετά την ανακάλυψή του μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον οικολόγο Steve Sillett έφτασε στο πάρκο για να το μετρήσει. Με στόχο την απόλυτη ακρίβεια στο μέτρημα ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο και έριξε μια ταινία στο έδαφος, ενέργεια που γυρίστηκε για το National Geographic. Η ηλικία του υπολογίζεται περίπου στα 600 χρόνια (20 ανθρώπινα) οπότε έχει ακόμα χρόνια ζωής και ανάπτυξης.
perierga.gr - Το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο!

  

http://perierga.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top