.

.
Τα Νέα του Ν.Πέλλης και της Αλμωπίας

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί πρόβλημα με την ποιότητα του σπέρματος και την γονιμότητα, λένε οι επιστήμονες

Οι άντρες που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο είτε μιλώντας μέσω αυτού, είτε κουβαλώντας το στην τσέπη τους, είτε ακόμα έχοντάς το κοντά τους στο κρεβάτι το βράδυ, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα με την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ανεξάρτητα με το αν το τηλέφωνο αυτές τις ώρες που βρίσκεται κοντά στον αντρικό οργανισμό είναι στην πρίζα και φορτίζει ή όχι.

Η ποιότητα του σπέρματος των αντρών στον δυτικό κόσμο, επισημαίνουν οι επιστήμονες, μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και είναι ο κύριος παράγοντας για το 40% των περιπτώσεων ζευγαριών που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.

Η θερμότητα και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπονται από ένα κινητό τηλέφωνο εκτιμάται ότι «σκοτώνουν» το σπέρμα ενός άντρα. Επιστήμονες από το Ισραήλ, μελέτησαν την συμπεριφορά και το σπέρμα 106 αντρών επί ένα χρόνο και η έρευνα απέδειξε πως η χρήση κινητού και η ποιότητα του σπέρματος σχετίζονται. Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το κινητό για πάνω από μία ώρα την ημέρα εμφάνισαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα με την γονιμότητά τους, εξαιτίας της ποιότητας του σπέρματος.

Το 47% των αντρών που είχαν το κινητό τους σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, παρουσίασαν προβλήματα με το σπέρμα τους, αποδεικνύοντας κατά την συγκεκριμένη έρευνα, αναμφισβήτητη σχέση.http://www.protothema.gr/zoi/article/555273/akoma-kai-mia-ora-koda-sto-kinito-tin-imera-epireazei-to-sperma-ton-adron-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το sosandra News.
- Το sosandraNews διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το sosandraNews δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το sosandraNews.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
Η συντακτική ομάδα του sosandraNews.

 
Top